بررسی وضعیت انجام ختنه در شهر بیرجند

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-12-3_003

تاریخ نمایه سازی: 25 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: با وجود این که عمل جراحی ختنه به طور شایع در ایران انجام می شود و تاکید خاص دین اسلام است، متاسفانه مطالعات کمی در مورد آن انجام شده است؛ بر همین اساس مطالعه حاضر به منظور بررسی وضعیت انجام ختنه در شهر بیرجند انجام شد تا اطلاعاتی در مورد سن شایع انجام ختنه، گروههای انجام دهنده آن، شیوع عوارض و برخی عوامل موثر روی آن، جمع آوری و ارتباط آنها با هم بررسی شود. روش بررسی: این مطالعه مقطعی در سال ۱۳۸۳ و بر روی ۱۰۰۰ نفر از دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر بیرجند که از طریق خوشه ای- سیستماتیک انتخاب شده بودند، انجام شد. سوالات در قالب پرسشنامه بین دانش آموزان کلاس اول تا سوم توزیع و فرم ها توسط والدین تکمیل شدند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری Chi-Square در سطح معنی داری P?۰.۰۵ مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: ۹۷.۱% از افراد مورد مطالعه ختنه شده بودند. میانگین سن ختنه شدن ۲.۴±۴.۳۶ سالگی بود. شایعترین سن انجام آن ۲-۶ سالگی (۶۰.۸%)، شایعترین فصل انجام آن تابستان (۵۶.۶۴%) و شایعترین فرد انجام دهنده، فرد تجربی (۴۸.۸%) بود. میزان شیوع عوارض ۸.۴% و شایعترین عارضه، خونریزی بود (۵۱.۲%). با افزایش سن ختنه، میزان بروز عوارض در حد معنی داری (P<۰.۰۰۱) افزایش یافته بود. بیشترین شیوع عوارض (۷۰.۷%) در موارد انجام ختنه توسط افراد تجربی بود. ۴۸.۹% از افراد در منزل و ۵۱.۱% در مراکز درمانی ختنه شده بودند. بروز عوارض در کودکانی که در منزل ختنه شده بودند، ۱۲.۲% و در مراکز درمانی ۴.۸% بود (P<۰.۰۰۱). بین سطح سواد والدین و فرد انجام دهنده، رابطه معنی داری وجود داشت (P<۰.۰۰۱). هر چه سطح سواد والدین کمتر بود، انتخاب افراد تجربی بیشتر بود ولی در والدین دیپلم و بالاتر هم درصد زیادی (بیش از ۶۰%) جهت ختنه کودک خود به افراد تجربی مراجعه کرده بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این تحقیق، توصیه می شود از انجام ختنه توسط افراد تجربی و در منزل خودداری شود واین امر توسط گروه پزشکی و در بیمارستان و یا درمانگاه انجام شود؛ همچنین با توجه به بالا بودن سن انجام ختنه و فواید قابل توجه انجام آن در دوران نوزادی، اطلاع رسانی بیشتری در این مورد انجام شود.

نویسندگان

آزیتا فشارکی نیا

Assistant Professor, Department of Pediatrics, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran.

محسن فوادالدینی

Instructor, Department of Physiology & Pharmacology, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran.

سیدعلیرضا سعادت جو

Instructor, Faculty of Nursing & Midwifery, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran