اثرات محافظت نورونی فراکسیون های اتیل استات و ان بوتانول عصاره هیدروالکلی برگ گیاه مینا بجنوردی (Tanacetum bodjnordens) بر کمپرسیون عصب سیاتیک در رت های نر

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-28-2_003

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: زمانی که آکسون نورونی دچار آسیب می شود، این آسیب به جسم سلولی نورون بازگشته و باعث تخریب آن می گردد. گیاه مینا بجنوردی دارای اثرات آنتی اکسیدانی و ضد آپوپتوزی است، این پژوهش به منظور تعیین اثرات محافظت نورونی فراکسیون های اتیل استات و ان بوتانول عصاره هیدروالکلی برگ گیاه مینا بجنوردی (Tanacetum bodjnordens) بر کمپرسیون عصب سیاتیک در رت های نر انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی ۳۶ راس رت نر نژاد ویستار با وزن ۲۵۰-۲۰۰ گرم به صورت تصادفی به۶ گروه ۶ تایی تقسیم شدند. در گروه کنترل پس از بیهوش کردن رت ها، عضله ران پای راست شکافته شد و در گروه های کمپرسیون و تیمار، عصب سیاتیک به مدت ۶۰ ثانیه تحت کمپرسیون قرار گرفت. تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی در روز کمپرسیون و۷ روز بعد انجام شد. بعد از ۲۸ روز، پس از اجرای متد پرفیوژن از نخاع ناحیه کمری نمونه برداری گردید و از نمونه ها پس از پاساژ بافتی برش های سریالی ۷ میکرونی آماده، با آبی تولوئیدین رنگ آمیزی و مقایسه دانسیته نورونی گروه ها انجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که دانسیته نورونی در گروه کمپرسیون نسبت به کنترل کاهش معناداری یافته و در گروه های تیمار هیدروالکلی و ان بوتانول و فاز آبی نسبت به کمپرسیون افزایش معناداری نشان می دهد (۰/۰۰۱P<). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به نظر می رسد که عصاره برگ مینا بجنوردی دارای اثرات نوروپروتکتیوی بوده که موجب پیشبرد فرآیند رژنراسیون در نورون های آسیب دیده شده است و این تاثیرات در فراکسیون فاز آبی بیشتر است.

نویسندگان

مهری قهری

Student Research Committee, Department of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University

مریم طهرانی پور

PhD of Animal Physiology, Department of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University

جینا خیاط زاده

PhD in Animal Science, Department of Biology, Faculty of Science, Mashhad Branch, Islamic Azad University

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Bechmann I.. Failed central nervous system regeneration. Neuromolecular Med. ۲۰۰۵; ...
  • Tiuman TS, Ueda-Nakamura T, Garcia Cortez DA, Dias Filho BP, ...
  • نمایش کامل مراجع