بررسی تولیدات علمی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجنددر پایگاه اطلاعات علمی (۲۰۰۰- ۲۰۱۱)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-19-3_011

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: تولید علم رکن اصلی تمام برنامه ها برای نیل به توسعه پایدار است. در حال حاضر، مهمترین شاخص تولید علم، تعداد مدارک نمایه شده از مجلات علمی در پایگاه های اطلاعاتی است. در این پژوهش، تولیدات علمی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در پایگاه شبکه علوم با شاخص های علم سنجی مورد بررسی قرارگرفت. روش تحقیق: این پژوهش، کاربردی و از دسته مطالعات توصیفی است. منبع گردآوری داده ها، پایگاه اطلاعاتی شبکه علوم و جامعه آماری پژوهش، مقالات علمی پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، نمایه شده در این پایگاه طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۱ است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از آمار توصیفی و روش های علم سنجی استفاده شد. یافته ها: جامعه پژوهش، شامل ۸۱ مقاله بود که در مجموع ۱۶۳ بار مورد استناد قرار گرفته بودند. بیشترین تعداد مدارک (۵۷ عنوان) مربوط به مقالات اصیل original articles)) بود و از نظر موضوعی، بیشتر مقالات (۱۱ درصد) در حوزه موضوعی سم شناسی ( (Toxicology رده بندی می شد. بیشترین تعداد مقالات علمی دانشگاه (۲/۲۲درصد)، در سال ۲۰۰۹ در این پایگاه نمایه شده بودند و بیشترین تعداد استناد به مجموع مقالات (۶/۴۶)، مربوط به سال ۲۰۱۱ بود. بیشترین همکاری بین المللی در نگارش مقالات، میان محققان دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با محققان ایالات متحده (۸/۴ درصد) و در سطح ملی، با محققان دانشگاه علوم پزشکی مشهد (۲۷ درصد) بود. شاخص هرش محاسبه شده دانشگاه، برابر ۶ بود. نتیجه گیری: روند رشد تولیدات علمی دانشگاه و تعداد استنادات به آنها، سیر صعودی دارد اما، کمتر از حد انتظار است.

کلیدواژه ها:

Scientometrics ، Web of Science Database ، Birjand University of Medical Sciences ، علم سنجی ، پایگاه شبکه علوم ، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند

نویسندگان

حمیده احتشام

Central Library, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Abdekhoda H, Ghazi MirSaeed SJ, Nourzi A. Evaluation of Scientific ...
  • Hirsch JE. Does the h-index have Predictive Power? J E ...
  • The Times Higher Education. World University Ranking ۲۰۱۱-۱۲. available from: ...
  • Valinejadi A, Vakili Mofrad H, Amiri MR, Mohammad hasanzadeh H, ...
  • Pashaeizad H, Fadaei GR, Horri A, Hassanabadi HR. Evaluating the ...
  • نمایش کامل مراجع