بررسی روان درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، بر اضطراب مبتلایان به سوگ عارضه دار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 132

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-22-2_007

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: شناخت دقیق مشکلات و مسائل فرد مبتلا به سوگ، می تواند پیش شرط یک مداوای ثمربخش باشد؛ از این رو مفهوم سازی، سنجش ابعاد این پدیده، مراحل سوگ، علائم آن و تعیین روش های درمانی اثربخش، اهمیت شایانی دارد. به همین دلیل و نیز به منظور اهداف تحقیقاتی و بالینی، این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی بر کاهش علائم مرتبط با سوگ، در افراد مبتلا به سوگ پیچیده انجام شد. روش تحقیق: این پژوهش، از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه مراجعه کنندگان به مراکز مشاوره شهرستان کاشمر در سال ۱۳۹۳ که براساس ملاک های راهنمای آماری و تشخیصی اختلالات روانی- متن تجدید نظرشده- (DSM-IV-TR) و به تشخیص روانشناس بالینی و با نظارت روان پزشک، تشخیص سوگ عارضه دار دریافت کرده بودند، تشکیل دادند. نمونه پژوهش شامل۳۰نفر بود که از بین داوطلبان شرکت در پژوهش، انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. افراد گروه آزمایش، به مدت ۸جلسه، به شیوه روان درمانی مبتنی بر کیفیت زندگی آموزش دیدند. در پایان، از هر دو گروه، پس آزمون به عمل آمد. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسشنامه اضطراب Beck بود. داده ها توسط نرم افزار SPSS (ویرایش ۲۲) و به کمک روش ANCOVA تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: میانگین نمره اضطراب گروه آزمایش در پیش و پس آزمون به ترتیب: ۲۷/۵±۰۰/۲۳ و ۷۵/۴±۰۰/۱۵ و میانگین نمره گروه کنترل در پیش و پس آزمون به ترتیب: ۵۹/۵±۴۰/۲۴ و ۵۷/۵± ۶۶/۲۰ بود. نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که با حذف اثر نمره های اضطراب پیش آزمون به عنوان متغیر همپراش، اثر اصلی متغیر آموزش بر نمره های اضطراب پس آزمون معنی دار شد (۰۰۸/۰P=) تفاوت مشاهده شده بین میانگین های نمرات اضطراب شرکت کنندگان در گروه های آزمایش و کنترل، برحسب عضویت گروهی، در مرحله پس آزمون معنی دار بود (۰۱/۰P<). میزان تاثیر این مداخله ۲۳/۰ به دست آمد. نتیجه گیری: می توان گفت که روان درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی، بر کاهش اضطراب مبتلایان به سوگ عارضه دار تاثیر دارد.

کلیدواژه ها:

Anxiety ، Bereavement ، Complicated grief ، Psychotherapy based on improving life quality. ، اضطراب ، داغدیدگی ، سوگ عارضه دار ، روان درمانی مبتنی بر بهبود کیفیت زندگی

نویسندگان

نرگس یوسف پور

Islamic Azad University, Birjand, Iran

قاسم آهی

Islamic Azad University, Birjand, Iran .

مریم نصری

Islamic Azad University, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shariat W, Khodaifar F , Siddiqui G, Koohi Habibi L, ...
  • Yasmi MT, Bagheri yazdi SA, Amin esmaeili M. Psychosocial support ...
  • Gertler P, Martinez S, Levine D, Bretozzi S. Lost presence ...
  • Black S. Test Anxiety. American School Board Journal. ۲۰۰۵; ۱۹۲(۶): ...
  • Jouharifard R, Goudarzi MA, Zamiri A. Effect of group cognitive-behavir ...
  • Neimeyer RA, Keesee NJ, Fortner BV. Loss and meaning reconstruction: ...
  • Goldenberg I, Goldenberg H. [Family Therapy]. Translated by: Hossein Shahi ...
  • Boelen PA, van den Bout J. Examination of proposed criteria ...
  • Wittouck C, Van Autreve S, De Jaegere E, Portzky G, ...
  • Ghasimi NA, Kajbaf MB, Rabiei M. The effectiveness of quality ...
  • Ghraie B. [Determining the identity conditions and their relationship with ...
  • Frisch MB. Quality of life therapy. Translated by: Khamseh A. ...
  • نمایش کامل مراجع