نقد به مقاله "نقش عوامل ژنتیکی و محیطی در بیماری آسم"

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 29

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMUMS-28-166_024

تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402

چکیده مقاله:

سردبیر محترم مقاله ارزشمند چاپ شده توسط علیدادی و همکاران با عنوان"چشم اندازی به نقش عوامل ژنتیکی و محیطی در بیماری آسم" دوره ۲۷ شماره ۱۵۱ مرداد ۹۶ مورد مطالعه قرار گرفت. نویسندگان در این مقاله مروری اشاره خوبی به نقش ژنتیک و به میزان کمتری به عوامل محیطی داشته اند(۱). همان طور که بیان داشته اند ژن های متعددی در بروز آسم نقش دارند و سبب فنوتیپ های مختلف آسم می شوند. اما در این میان نقش عوامل محیطی بسیار اهمیت دارد که نباید از نظر دور داشت. دلیل اهمیت آن این است که در مراقبت از بیماران آسمی می توان  با راه های گوناگون عوامل محیطی را کنترل نمود. در نهایت  ضرورت دیده شد که نکاتی راجع به نقش عوامل محیطی در مورد آسم یادآوری شود. آسم بیماری مزمن مجاری تنفسی بوده که سبب هزینه زیاد برای خانواده و کشور می شود. هچنین بر روی کیفیت زندگی افراد تاثیر داشته اما بر روی هوش فرد بدون تاثیر می باشد(۲، ۳). عوامل ژنتیک و به دنبال آن آتوپی نقش مهمی در ایجاد بیماری های آلرژیک ازجمله آسم دارد و همراهی آسم با بعضی از بیماری های اتوایمیون این امر را آشکارتر می کند. اما در مطالعه ای که توسط اینجانب و همکاران انجام شد، بین اگزما و رینیت آلرژیک با آلوپسی آراتا همراهی وجود داشته است ولی با آسم نه(۴). در مطالعه دیگر بیان ژن در آسم افزایش داشته ولی GATA۳ کاهش داشته است. T-bet کاهش داشته است(۵). T-bet / GATA۳نسبت در مطالعه دیگر بنده و همکاران نشان داده شد که ویتامین ای سبب بهبود علایم بالینی و اسپیرومتری در کودکان دارای آسم می شود(۶). روی نیز سبب بهبود علایم بالینی و اسپیرومتری در کودکان دارای آسم می شود(۷). کاهش سلنیوم در بیماران آسمی شایع تر بوده است(۸). بنابراین املاح می توانند نقش عمده ای در ایجاد و تشدید علایم بیماران آسمی داشته باشند. آلرژن های محیطی در ایجاد و تشدیدعلایم بیماران آسمی نقش مهمی دارند. در منطقه شمال ایران مایت، پر و سوسک به همراه پولن گیاهان و کپک ها و قارچ ها نقش مهمی در بروز و تشدید علایم این بیماران دارند(۹). در مطالعه دیگری ماده گیاهی پشن فروت به خاطر اثر ضد اکسیدانی سبب بهبود علایم در بیماران آسمی شده است. بنابراین عوامل اکسیدان در ایجاد آسم و تشدید علایم موثر می باشند(۱۰). فعالیت های بدنی از جمله ورزش سبب  بهبود علایم بیماران آسمی شده است. بنابراین عدم تحرک و فعالیت بدنی مناسب می توانند در تشدید علایم این بیماران نقش داشته باشند(۱۱). تاثیر واکسن های آلرژی در بیماران دارای آسم نشان دهنده نقش عوامل آلرژن در ایجاد و تشدید علایم آسم(۱۲).

نویسندگان

جواد غفاری

Professor, Pediatric Infectious Diseases Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Alidadi R, Alekasir A, Bijanzadeh M. An Outlook on the ...
  • Ghaffari J, Hadian A, Daneshpoor SMM, Khademloo M.Asthma Burden in ...
  • Ghaffari J, Abbaskhanian A, Jalili M.IQ Scores of Children with ...
  • Ghaffari J, Rokni GR, Kazeminejad A, Abedi H. Association among ...
  • Kardan M, Ghaffari J, Valadan R, Rafiei A, Soltani M, ...
  • Ghaffari J, Farid Hossiani R, Khalilian A, Nahanmoghadam N, Salehifar ...
  • Ghaffari J, Khalilian A, Salehifar E, Khorasani E, Rezaii MS. ...
  • Farid R, Jabbari Azad F, Ghaffari J, Rangbar A, Nikjoy ...
  • Ghaffari J, Khademloo M, Saffar MJ, Rafiei A, Masiha F.Hypersensitivity ...
  • Watson RR, Zibadi S, Rafatpanah H, Jabbari F, Ghasemi R, ...
  • Farid R, Azad FJ, Atri AE, Rahimi MB, Khaledan A, ...
  • Farid R, Ghasemi R, Baradaran-Rahimi M, Jabbari F, Ghaffari J, ...
  • نمایش کامل مراجع