اثربخشی مشاوره مبتنی بر توانمندی بر گرایش به خیانت زناشویی و خودشفقت ورزی زوجین متعارض

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JARCP-5-2_002

تاریخ نمایه سازی: 13 آبان 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: پدید آمدن اختلاف و تعارض بین زن و شوهر طبیعی است. به دلیل ماهیت کنش ورزی همسران، گاه پیش می آید که اختلاف دیدگاه روی دهد یا نیازها برآورده نشود؛ در نتیجه همسران نسبت به یکدیگر احساس خشم، ناامیدی و ناخشنودی می کنند. هدف از پژوهش حاضر اثربخشی مشاوره مبتنی بر توانمندی بر گرایش به خیانت زناشویی و خودشفقت ورزی زوجین متعارض بود. روش پژوهش: پژوهش حاضر از نظر هدف از نوع کاربردی و شیوه انجام آن نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل و دوره پیگیری سه ماهه بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به یک مرکز مشاوره خصوصی در منطقه ۱۰ تهران بود. به منظور نمونه گیری، به شیوه نمونه گیری در دسترس تعداد ۳۰ زوج انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (۱۵ زوج) و یک گروه کنترل (۱۵ زوج) گمارده شدند. در این پژوهش از بسته تدوین شده مشاوره مبتنی بر توانمندی توسط Parsakia & Darbani (۲۰۲۲) استفاده شد. همچنین به منظور گردآوری داده ها از پرسشنامه خودشفقتی Neff (۲۰۰۳) و پرسشنامه گرایش به خیانت زناشویی بشیرپور و همکاران (۱۳۹۷) استفاده گردید. یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد مشاوره مبتنی بر توانمندی بر افزایش نمرات خودشفقتی (۰۸/۱۳ = F) و کاهش نمرات گرایش به خیانت زناشویی گروه آزمایش (۵۲/۹ = F) تاثیر معناداری داشته است. همچنین نتایج آزمون تعقیبی بنفرونی حاکی از پایداری خوب این اثرات بود. نتیجه گیری: بنابراین، می توان نتیجه گرفت که رویکرد مبتنی بر توانمندی می تواند خودشفقتی زوجین متعارض را افزایش داده و منجر به کاهش گرایش به خیانت زناشویی در آنان گردد.

کلیدواژه ها:

Strength-based counseling ، tendency toward marital infidelity ، self-compassion ، couples ، مشاوره مبتنی بر توانمندی ، خودشفقت ورزی ، گرایش به خیانت زناشویی ، زوجین.

نویسندگان

فاطمه موحدراد

M.A of Clinical Psychology, Sari Branch, Islamic Azad University, Sari, Iran

سید هادی سیدعلی تبار

Assistant Professor Department of Psychology and Counseling , Iran-Mehr Center for Social Studies and Research, Tehran, Iran

علیرضا محمدی

M.A. in Family Counseling, Faculty of Psychology and Educational Sciences, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran.

ویدا حسینی فرد

M.A of Department of Psychology, Central Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :