بررسی درک و دیدگاه ماماها از آموزش بالینی مامایی اثر بخش

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 53

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_HMED-14-3_008

تاریخ نمایه سازی: 14 آبان 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: آموزش بالینی اثربخش سبب ارتقای تفکر انتقادی و افزایش اعتماد به نفس دانشجویان نسبت به توانایی هایشان در انجام مسوولیت های حرفه ای می شود. علی رغم انجام مطالعات کمی متعدد، هنوز هم این مفهوم به روشنی مشخص نشده است. هدف از این مطالعه  بررسی درک و دیدگاه ماماها از آموزش بالینی مامایی اثربخش است. روش کار:  این پژوهش کیفی و از نوع آنالیز محتوا است. شرکت کنندگان ۱۴ نفر ماما بودند که به روش مبتنی بر هدف انتخاب شدند. گردآوری داده ها با استفاده از مصاحبه­ های انفرادی به صورت نیمه ساختاریافته و بررسی سریع  (Rapid Review) اسناد و متون بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش آنالیز محتوا به شیوه تحلیل محتوا صورت گرفت.نتایج:  ۹ طبقه، ۲۷ زیر طبقه مربوط به دیدگاه ماماها از آموزش بالینی مامایی اثربخش و درک آن ها از مفاهیم استخراج شد.نتیجه گیری: آموزش بالینی اثربخش در رشته مامایی، نیازمند تامین امکانات، تجهیزات محیط بالینی، به کارگیری مهارت های تئوری و عملی مربیان، تعامل و ارتباط با دانشجویان و پرسنل بخش و تیم درمان است و به روز بودن دانش مربیان و استادان کیفیت آموزش بالینی را ارتقا می بخشد.

نویسندگان

فهیمه مرادی

آموزش پزشکی و مدیریت، دانشکده مجازی،دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهیدبهشتی، تهران، ایران.

سلیمان احمدی

گروه آموزش پزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران. ایران.

امین حبیبی

گروه آموزش پزشکی، دانشکده پزشکی، مرکز تحقیقات آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی، تهران. ایران.

فاطمه تهرانی فر

دانشکده پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ایران.