ارزشیابی اثربخشی دوره های آموزشی ترویجی کارآفرینی برتقویت رفتار کارآفرینانه زنان روستایی عضو صندوق اعتباری خرد زنان روستایی استان تهران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 54

فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ITVHE-15-65_006

تاریخ نمایه سازی: 25 آبان 1402

چکیده مقاله:

هدف از این پژوهش، ارزشیابی اثربخشی دوره های آموزشی ترویجی کارآفرینی بر تقویت رفتار کارآفرینانه زنان روستایی عضو صندوق اعتباری خرد زنان روستایی استان تهران بود. جامعه آماری این پژوهش را ۹۸ تن از زنان روستایی عضو صندوق اعتباری شرکت کننده در دوره های آموزش کارآفرینی استان تهران تشکیل می دادند و برای انتخاب نمونه آماری از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی استفاده شد و برای تعیین حجم نمونه از جدول مورگان استفاده گردید که حجم نمونه برابر ۷۰ نفر در نظر گرفته شد. از بین سه شهرستان دماوند، ورامین و سوله قان ۴ روستا به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که برای پایایی و روایی آن به ترتیب از شیوه آلفای کرونباخ و با ضریب آلفای ۷۶/۰ بود. پرسشنامه از دو بخش سازه های فردی، اجتماعی و اقتصادی و عوامل موثر بر کارآفرینی، ایجاد شغل، تاثیرات دوره های آموزشی و همچنین محدودیت هایی که بر سر راه آنان قرار گرفته تشکیل یافته بود. برای تجزیه تحلیل داده ها در این تحقیق از استنباط آماری و آزمون فرضیات و تحلیل رگرسیون و آزمون تی بهره گرفته شد. بر اساس نتایج به دست آمده مولفه های دوره های آموزشی ترویجی (آموزشگر، هدف، محتوا، روش تدریس) بر تقویت رفتار کارآفرینانه زنان روستایی تاثیر به سزایی دارد. میانگین کل شاخص محاسبه شده برای اثربخشی دوره های آموزشی بر تقویت رفتار کارآفرینانه ۴۹.۲۹ با سطح معنی داری ۰۵/۰ و t= ۵۳.۱۹ با درجه آزادی ۶۹ و با اطمینان ۹۵% بزرگ تر از میانگین جامعه (۴۸) و مقدار t بحرانی است. محدودیت های دوره های آموزشی ترویجی کارآفرینی بر تقویت رفتار کارآفرینانه زنان روستایی نیز تاثیر دارد. میانگین کل شاخص محاسبه شده موانع و محدودیت های دوره های آموزشی ترویجی کارآفرینی ۶۴.۰۱ با سطح معنی داری ۰۵/۰ و ۷۷.۸۷t= با درجه آزادی ۶۹ و با اطمینان ۹۵% بزرگ تر از میانگین جامعه (۶۳) و مقدار t بحرانی است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

سمیرا فرزی

دانش آموخته رشته علوم تربیتی دانشکده علوم تربیتی روانشناسی دانشگاه الزهرا، تهران ، ایران

شهرام مقدس فریمانی

استادیار موسسه آموزش وترویج کشاورزی، سازمان تحقیقات آموزش وترویج کشاورزی، تهران ، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • احمدپور، ا.، عرب، ف.، شهرکی، م. (۱۳۹۸)، بررسی تاثیر مولفه ...
  • Agarwal, S., Singh K., Vivek A., Anand Mohan, A. (۲۰۲۰). ...
  • نمایش کامل مراجع