بررسی تاثیر موقعیت های مختلف قرارگیری روزنه ها بر عملکرد آنتن هم محور تک روزنه و دو روزنه در درمان سرطان در بافت کبد به روش هایپرترمیا

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JACSM-35-3_002

تاریخ نمایه سازی: 27 آبان 1402

چکیده مقاله:

در این پژوهش بررسی عددی روش هایپرترمیا با استفاده از آنتن روزنه­ای مایکروویو در درمان سرطان بافت کبد انجام شده ­است. مدل سازی مسئله در نرم افزار کامسول به صورت متقارن محوری و دو بعدی انجام شده و معادله الکترومغناطیسی با معادله انتقال حرارت زیستی کوپل شده است. همچنین در این مطالعه توزیع دما، تخریب بافت سرطانی، میزان جذب امواج ماکرویوو در بافت کبد و نرخ جذب ویژه (SAR) به صورت عددی بررسی گردید. نتایج نشان داد که آنتن دو روزنه دارای توزیع گسترده­تری از مقدار مایکروویو جذب شده نسبت به آنتن تک روزنه است. توزیع SAR در راستای محور طولی آنتن­ها به تدریج افزایش می­یابد و به نقطه بیشینه خود که مکان قرارگیری روزنه است رسیده و سپس توزیع SAR به سرعت کاهش می­یابد و در انتهای آنتن به کمترین مقدار خود می­رسد. طبق نتایج به دست آمده همچنین تغییرات مقدار دما در بافت کبد به نوع آنتن و عمق نفوذ بستگی دارد و توزیع دما و توزیع SAR روند مشابهی دارند. همچنین آنتن تک روزنه برای تومورهای بیضوی شکل و آنتن دو روزنه برای تومورهای کروی شکل مناسب است.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

بهراد حقیقی

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، ایران،

هادی صادقی پور

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، ایران،

محمد شفیعی

گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :