مقایسه تاثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا و درد بین زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی یک طرفه

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 63

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-21-4_004

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

اهداف: سندرم درد کشککی رانی یکی از شایع ترین مشکلات مفصل زانوست. کاهش حس عمقی، درد و تغییر در الگوی فعالیت عضلات واستوس داخلی و واستوس خارجی در این گروه از بیماران دیده شده است. هرکدام از این عوامل به نحوی در توانایی حفظ تعادل موثر هستند. تعادل یکی از فاکتورهای کلیدی در انجام فعالیت های روزمره مثل راه رفتن و دویدن است. یکی از روش های درمانی که باعث کاهش درد و بهبود تعادل در افراد مبتلا به سندرم درد کشککی رانی می شود، چسب کینزیولوژی است. با توجه به تفاوت های فیزیولوژیکی و آناتومیکی موجود بین زانوی زنان و مردان و اهمیت بررسی تاثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا در مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی، انجام پژوهشی در این راستا ضروری است. همچنین مطالعه ای که کاربرد و تاثیر چسب کینزیولوژی را در دو گروه زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی، روی تعادل پویا و درد مقایسه کرده باشد، یافت نشد؛ بنابراین هدف مطالعه حاضر مقایسه تاثیر چسب کینزیولوژی روی تعادل پویا و درد، بین زنان و مردان مبتلا به سندرم درد کشککی رانی یک طرفه است. روش بررسی: ۳۰ مرد و ۳۱ زن در گروه سنی ۱۸ تا ۴۰ سال با درگیری یک طرفه سندرم درد کشککی رانی و با روش نمونه گیری آسان در این مطالعه مداخله ای نیمه تجربی غیرتصادفی شرکت کردند. اندازه گیری تعادل قبل و بعد از اعمال چسب کینزیولوژی روی کشکک، توسط تست تعادل Y انجام شد. در مرحله اول، آزمودنی تست تعادل Y را با سه بار تکرار در هر جهت، انجام می داد؛ بیشترین مقدار عددی حاصل از سه بار اجرای حرکت مزبور در هر جهت، بر طول اندام تحتانی تقسیم شده و به عنوان نمره تعادل پویا و به صورت درصد در آن جهت ثبت می شد. در مرحله دوم پس از ۵ دقیقه استراحت و انجام آزمون های اولیه، مرحله مداخله صورت می گرفت. در این مرحله، کشکک اندام درگیر، با هدف ایجاد لغزش داخلی به وسیله چسب کینزیولوژی با کشش ۵۰ الی ۷۵ درصد نسبت به طول اولیه آن، چسب زنی می شد. ملاک موثر بودن روش چسب زنی، با تست single leg squat سنجیده می شد. به این منظور قبل و بعد از چسب زدن، فرد به مدت ۱۰ ثانیه روی پای درگیر و با ۴۵ درجه خمیدگی زانو، چمباتمه می زد و میزان شدت درد، توسط مقیاس دیداری درد (VAS)، با استفاده از این تست ثبت و مقایسه می شد. در صورت کاهش تقریبی ۵۰ درصد در میزان شدت درد، افراد وارد مرحله نهایی می شدند. در غیر این صورت، چسب زنی دوباره تکرار می شد تا میزان کاهش درد مورد نظر، به دست آید. در مرحله نهایی، افراد مورد مطالعه، تست Ybalance را مانند مرحله اول انجام می دادند. یافته ها: مقایسه درون گروهی پارامترهای تعادل قبل و بعد از کاربرد چسب کینزیولوژی در افراد مبتلا، با استفاده از آزمون تی زوجی نشان دهنده افزایش مقدار عددی فاصله دست یابی روی خطوط رسم شده بر روی زمین در جهت قدامی، خلفی خارجی و خلفی داخلی تست تعادل Y بود که تاثیر چسب زنی کشکک در بهبود تعادل در آزمون Y balance را نشان داد (۰/۰۵>P). در مقایسه بین دو گروه قبل و بعد از مداخله، بر اساس آزمون تی مستقل، بین زنان و مردان تفاوت معنا دار در پارامترهای تعادلی استاندارد شده، مشاهده نشد (۰/۰۵P)، در حالی که در مقایسه بین دو جنس کاهش شدت درد، معنا دار به دست نیامد (۰/۰۵چسب کینزیولوژی می تواند باعث بهبود تعادل پویا و درد در بیماران مبتلا به سندرم کشککی رانی شود، هرچند به نظر می رسد میزان تاثیرگذاری این روش در زنان و مردان یکسان است و تفاوتی ندارد.

نویسندگان

Javid Mostamand

Department of Physical Therapy, Musculoskeletal Research Center, Faculty of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

Zohreh Shafizadegan

Department of Physical Therapy, School of Rehabilitation Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Mohammad Javad Tarrahi

Department of Epidemiology and Statistics, School of Health, Isfahan University of Medical Science, Isfahan, Iran.

Zeinab Sadat Hosseini

Department of Physical Therapy, Musculoskeletal Research Center, Faculty of Rehabilitation Sciences, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Crossley K, Bennell K, Green S, Cowan S, McConnell J. ...
  • Kramer J, Handfield T, Kiefer G, Forwell L, Birmingham T. ...
  • http://rave.ohiolink.edu/etdc/view?acc_num=toledo۱۲۵۴۰۷۸۱۷۵Negahban H, Etemadi M, Naghibi S, Emrani A, Yazdi MJS, ...
  • نمایش کامل مراجع