بررسی رابطه و نقش پیش بینی کننده عوامل محیطی بر مشارکت کودکان دارای اختلال طیف فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک: یک مطالعه اولیه

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 62

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-21-4_001

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

اهداف: اختلال طیف فلج مغزی، شایع ترین ناتوانی حرکتی دوران کودکی و یک وضعیت رشدی عصبی است که در مراحل اولیه زندگی شروع شده و در تمام طول زندگی ادامه دارد. علاوه بر مشکلات حرکتی که بر میزان مشارکت کودک دارای اختلال طیف فلج مغزی تاثیرگذار است، محیط نیز می تواند میزان این مشارکت را کاهش یا افزایش دهد. هدف این مطالعه بررسی رابطه و نقش پیش بینی کننده عوامل محیطی بر میزان مشارکت کودکان دارای اختلال طیف فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک بود. روش بررسی: در این پژوهش مقطعی، جامعه مورد مطالعه کودکان دارای اختلال طیف فلج مغزی و والدین آنان بودند که از میان آن ها، ۱۱۶ کودک دایپلژی اسپاستیک و والدین آن ها به روش نمونه گیری در دسترس در سال های ۱۳۹۶-۱۳۹۷ در کلینیک های کاردرمانی استان های تهران، مازندران و البرز انتخاب شدند. از والدین خواسته شد پرسش نامه اروپایی محیط کودک و پرسش نامه عادات زندگی که به ترتیب به منظور سنجش عوامل محیطی و مشارکت کودکشان بود را تکمیل کنند. از سیستم طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت برای سطح بندی عملکرد حرکتی درشت و توانایی راه رفتن و از مقیاس سطح شناختی اسپارکل، برای تخمین سطح هوشی استفاده شد. از ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی نرم افزار SPSS نسخه ۲۲ به منظور تحلیل نتایج استفاده شد. یافته ها: ۳/۲۳درصد از این کودکان در سطح یک، ۲۷/۶ درصد در سطح دو، ۳۱/۹ در سطح سه و ۱۷/۲ درصد در سطح چهار سیستم طبقه بندی حرکات درشت قرار داشتند. ۸۹/۷ درصد کودکان دارای سطح هوشی بالای ۷۵ و ۸۵/۳ درصد این کودکان فاقد تشنج بودند. تمامی بخش ها و خرده مقیاس های عوامل محیطی با مشارکت، همبستگی معناداری داشتند (۰/۰۱> P). بخش محیط فیزیکی دارای بالاترین همبستگی با مشارکت بود (۰/۰۱>r=-۰/۸۱۱ ، P). در مدل رگرسیونی خطی، بخش محیط فیزیکی (۰/۰۱>B=-۰/۴۷۵ ، P) و نگرش (۰/۰۵>B=-۰/۲۸۵ ، P) در پیش بینی مشارکت نقش داشتند (۰/۷۱=R۲). نتیجه گیری: محیط فیزیکی علاوه بر همبستگی خوب با مشارکت اجتماعی در کودکان دارای اختلال طیف فلج مغزی دایپلژی اسپاستیک به همراه نگرش، جزو عوامل پیش بینی کننده میزان مشارکت نیز هستند؛ بنابراین با انجام تطابقات محیطی در خانه، جامعه، مدرسه و خصوصا حمل و نقل می توان بر میزان مشارکت کودکان دایپلژی اسپاستیک افزود.

نویسندگان

Masoud Gharib

Orthopedic Research Center, Mazandran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Masoud Shayesteh Azar

Orthopedic Research Center, Mazandran University of Medical Sciences, Sari, Iran.

Roshanak Vameghi

Pediatric Neuro Rehabilitation Research Center, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Seyed Ali Hosseini

Pediatric Neuro Rehabilitation Research Center, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Zahra Nobakht

Pediatric Neuro Rehabilitation Research Center, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Hamid Dalvand

Department of Occupational Therapy, School of Rehabilitation, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Shevell M. Cerebral palsy to cerebral palsy spectrum disorder: Time ...
  • Sivaratnam C, Howells K, Stefanac N, Reynolds K, Rinehart N. ...
  • نمایش کامل مراجع