تاثیر تکارتراپی بر درد و اختلال حس لمس پای بیماران دیابتیک نوع دو

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-21-3_002

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

هدف: با شیوع قابل توجه دیابت، ناتوانی بیماران به دلیل عوارض ناشی از نوروپاتی دیابتیک افزایش یافته است. فیزیوتراپی از طریق مدالیتی هایی نظیر اشعه ی مادون قرمز، تحریکات الکتریکی و الکترومغناطیسی به کنترل علائم بیماران کمک می کند. تکارتراپی نوعی امواج الکترومغناطیسی می باشد که اثر آن بر علائم نوروپاتی محیطی بیماران دیابتیک مورد مطالعه نگرفته است. در این مطالعه تاثیر تکار بر تغییرات درد و حس لمس کف پای بیماران دیابتیک نوع دو مبتلا به نوروپاتی محیطی بررسی شده است. روش بررسی: پژوهش حاضر مطالعه ی کارآزمایی بالینی به صورت طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل (شم) می باشد. نمونه شامل ۲۴ بیمار دیابتیک ۱۸ تا ۷۸ با علائم نوروپاتی محیطی بود که به صورت تصادفی در گروه کنترل(۱۲نفر) و درمان(۱۲نفر) جایگزین شدند.گروه درمان اشعه ی مادون قرمز بر پاها و تکار خازنی را در مسیر عصب تیبیال با شدت ۳۰-۱۰ طی ۱۰ جلسه دریافت کردند، درحالی که بیماران گروه شم، پروتکل مشابه را با شدت صفر تکار دریافت نمودند. متغیر درد و حس لمس کف پای بیماران قبل و پس از اتمام جلسات متغیرها، اررزیابی شده است. داده های به دست آمده از دو گروه با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر مقایسه و به کمک نسخه ۱۸ نرم افزار آماری SPSS در سطح معنی داری کمتر از ۵ درصد تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داده است که در هر دو گروه درمانی، تفاوت معنی داری در میانگین نمرات درد و حس لمس کف پای بیماران پس آزمون نسبت به پیش آزمون وجود دارد (P<۰/۰۰۱). همچنین در میانگین نمره های پس آزمون متغیر درد (P=۰/۰۰۲) و حس لمس کف پا (P<۰/۰۰۱) دو گروه، تفاوت معنی داری یافت شده است. به این صورت که بهبودی علائم نوروپاتی محیطی بیماران در گروه درمان بیشتر از گروه کنترل بوده است. نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر نشان می دهد تکارخازنی به همراه اشعه مادون قرمز می تواند برنامه درمانی مناسبی برای بهبود درد و حس لمس کف پا در بیماران دیابتیک با علائم نوروپاتی محیطی باشد.

نویسندگان

Maryam Niajalili

Department of Physiotherapy, School of Rehabilitation, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Meghdad Sedaghat

Department of Internal Medicine, School of Medicine, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Asghar Reazasoltani

Department of Physiotherapy, School of Rehabilitation, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Ali Reza Akbarzade Baghban

Department of Biostatstics, Physiotherapy Research Center, School of Allied Medical Sciences, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Sedigheh Sadat Naimi

Department of Physiotherapy, School of Rehabilitation, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :