بررسی میزان همبودی اختلالات رفتاری در کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی

سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 61

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_REHA-18-1_003

تاریخ نمایه سازی: 21 آذر 1402

چکیده مقاله:

هدف اختلال نقص توجه و بیش فعالی از شایع ترین اختلالات روان پزشکی در بین کودکان مراجع کننده به مراکز درمانی محسوب می شود که به بروز مشکلاتی در زندگی اجتماعی و فردی منجر خواهد شد. این پژوهش با هدف بررسی مشکلات رفتاری شایع در کودکان مبتلا به نقص توجه و بیش فعالی انجام شده است. روش بررسی این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۲۷۸ کودک مبتلا به اختلال نقص توجه و بیش فعالی هفت تا یازده سال انجام شد که از اردیبهشت تا بهمن۱۳۹۱ به مرکز طبی کودکان و کلینیک اعصاب و روان آتیه مراجعه کرده بودند. به والدین کودکانی که براساس ملاک های چهارمین ویرایش راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-IV-TR) و با تشخیص روان پزشک به اختلال نقص توجه و بیش فعالی مبتلا بودند، برای بررسی اختلالات رفتاری همراه پرسش نامه علائم مرضی کودکان (CSI-۴) ارائه شد. برای توصیف و تحلیل داده های به دست آمده از نسخه نوزدهم نرم افزار SPSS استفاده شد. یافته ها براساس نتایج به دست آمده بیشتر مراجعه کنندگان از گروه پسران بودند و نقص توجه غالب در دختران و نوع ترکیبی در پسران بیشترین فراوانی را داشت. در هیچ یک از اختلالات رابطه معناداری بین جنسیت و نوع اختلال مشاهده نشد. بیشتر آزمودنی ها از نظر تعداد اختلال همراه تک اختلال بودند. در مقایسه نسبت شیوع اختلالات همراه در سه گروه اختلال نقص توجه و بیش فعالی رفتار مقابله جویانه (۰/۰۰۰۴) و اضطراب منتشر (۰/۰۲) بیشترین میزان را داشت. نتیجه گیری شیوع اختلالات همراه در سه گروه اختلال نقص توجه و بیش فعالی براساس سن و جنس متفاوت بود و بین همبودی این سه نوع اختلال و اختلالات همراه (اختلال رفتار مقابله جویانه و اضطراب منتشر) تفاوت معنی داری وجود داشت.

کلیدواژه ها:

Attention Deficit Hyperactivity Disorder ، Comorbidity ، Behavioral problems ، نقص توجه و بیش فعالی ، مشکلات رفتاری ، همبودی

نویسندگان

Mahsa Sattari

Department of Occupational Therapy, School of Paramedical & Health, Zanjan University of Medical Sciences, Zanjan, Iran.

Seyed Ali Hosseini

Department of Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mehdi Rassafiani

Department of Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Mohammad Javad Mahmoudi Gharaei

Department of Psychology, School of Medicine, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.

Akbar Biglarian

Department of Biostatistics, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.

Najmeh Tarkesh Esfahani

Department of Biostatistics, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran.