تحلیل نقش تهدیدات فناوری پایه در امنیت شهر تهران

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 89

فایل این مقاله در 31 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JPG-8-1_007

تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1402

چکیده مقاله:

شهرها پدیده های فضایی – جغرافیایی پیچیده ای هستند که برای شناخت آنان باید مطالعه و کارهای بسیاری صورت گیرد، تامین امنیت نیز به عنوان یکی از اساسی ترین نیازهای انسانی موردتوجه جوامع شهری است . مطالعات امنیتی و تهدیدشناسی هم زمان با تحول جوامع، توسعه و تغییریافته و در مفاهیم امنیت، قدرت و تهدید تحول ایجادشده است. ساماندهی و برنامه ریزی ملاحظات پدافند غیرعامل در فضای شهری که بیشترین درصد از فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و ... را در خود متمرکز کرده، در کاهش خسارت ها و آسیب های فضای شهری بسیار ضروری و مهم است.شناسایی تهدیدات حوزه شهری به خصوص اینکه هم زمان با گسترش استفاده از ابزارها و تکنولوژی های نو ، تهدیدهای جدیدی نیز  با آن همراه شده است ضروری به نظر می آید. هدف این پژوهش، تحلیل نقش تهدیدات فناوری پایه در امنیت شهر تهران می باشد. رویکرد این پژوهش آمیخته و روش گردآوری داده ها کتابخانه ای و اسنادی است. در این پژوهش ادبیات موردنیاز از طریق مطالعه کتابخانه ای، مصاحبه عمیق و خبرگی تهیه و سپس تنظیم و توزیع پرسشنامه در جامعه آماری صورت پذیرفت. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل پرسشنامه ­ها توسط نرم­افزار SPSS ، منجر به اولویت بندی  مولفه های فناوری پایه در امنیت شهری گردید.یافته های پژوهش نشان می­ دهد که تهدیدات نوپدید از جنس فناوری پایه می ­باشند و برخی از آنان شامل اینترنت اشیا ، هوش مصنوعی(تسلیحات) ، تهدیدات تجارت الکترونیکی (اسکیمینگ الکترونیکی ، باج افزارها ، بات های مخرب)، بیوتروریسم و تهدیدات سایبری (رمز ارزها) و ریزپرنده ها می باشد که سهم هوش مصنوعی(تسلیحات مبتنی بر هوش مصنوعی ) بالاترین سهم را به خود اختصاص داده است . همچنین مولفه های ذکرشده بیشترین تاثیر را بر امنیت اقتصادی خواهند گذاشت.

نویسندگان

مجید دهقانیان

دانشجوی دکتری جغرافیای سیاسی،دانشگاه تربیت مدرس. تهران. ایران

زهرا احمدی پور

استاد جغرافیای سیاسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، تربیت مدرس، تهران، ایران

رضا شاهقلیان قهفرخی

دانشجوی دکتری علوم دفاعی راهبردی، ،عضو هیات علمی دانشگاه افسری امام حسین (ع) . تهران. ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ahmadipour, Zahra and Qadri Hajat, Mustafa (۲۰۱۵). Organization and political ...
  • CARNEGIE ENDOWMENT FOR INTERNATIONAL PEACE;۳۷Starr, S.H., (۲۰۰۹). Towards an Evolving ...
  • Raskin, s., (۲۰۱۳). Prospects for a Stronger Recovery ...
  • https:// www.federalreserve.gov/newsevents/speech/raskin۲۰۱۳۰۵۱۶a.htmhttps://www.eghtesadnews.com/fa/tiny/news-۴۵۰۱۵۳Russell, B., & Norvig, A., (۲۰۰۳). (who prefer the ...
  • نمایش کامل مراجع