تعیین همبستگی بین ابعاد هوش درون سازمانی کارکنان و رفتار شهروندی سازمانی با میانجیگری تاب آوری

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 79

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-9-3_006

تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402

چکیده مقاله:

هدف رفتار شهروندی یک نوع رفتار ارزشمند و مفید است که کارکنان آن را به صورت دلخواه و داوطلبانه از خود نشان می دهند.  هدف از این پژوهش تعیین همبستگی بین ابعاد هوش درون سازمانی کارکنان و رفتار شهروندی سازمانی با میانجی گری تاب آوری است. روش ها پژوهش حاضر به روش کمی و از نوع توصیفی همبستگی با ماهیت کاربردی در سال ۱۴۰۰ انجام شد. جامعه آماری با تعداد ۱۶۴ نفر شامل کارکنان اداری، مالی و پشتیبانی بیمارستان های خصوصی شیراز است. نمونه آماری به استناد فرمول کوکران با تعداد ۱۴۳ نفر به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری در این پژوهش، پرسش نامه استانداردشده است که در آن از مقیاس طیف ۵ گزینه ای لیکرت از کاملا موافقم تا کاملا مخالفم استفاده شده است. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه های جمعیت شناختی، هوش فرهنگی، هوش هیجانی، هوش معنوی، هوش اخلاقی، تاب آوری و رفتار شهروندی سازمانی استفاده شد. ضریب آلفای کرونباخ پایایی پرسش نامه ۸۷/۰ محاسبه شده و روایی آن نیز با استفاده نظر خبرگان به دست آمده است . برای تست نرمال بودن داده ها، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و برای تجزیه وتحلیل داده ها از شبکه عصبی مصنوعی و آزمون اسپیرمن استفاده شده است. همچنین تحلیل های آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۲  انجام شد. یافته ها همبستگی محاسبه شده طبق آزمون اسپیرمن و شبکه هوش مصنوعی به ترتیب، هوش فرهنگی با تاب آوری ۰/۶۷ و ۰/۳۲، هوش هیجانی با تاب آوری ۰/۴۲ و ۰/۱۲، هوش معنوی با تاب آوری ۰/۵۳ و ۰/۲۲، هوش اخلاقی با تاب آوری ۰/۴۹ و ۰/۲۵ و تاب آوری با رفتار شهروندی سازمانی ۰/۷۳ و ۰/۸۶ است. نتیجه گیری ابعاد هوش درون سازمانی، همبستگی مثبت و معناداری بر رفتار شهروندی سازمانی با میانجگیری تاب آوری دارد. این تاثیرگذاری باعث افزایش رفتارهای فرا نقشی، کارآمد و رفتارهای اجتماعی مدار می شود که نتیجه آن افزایش تعهد کارکنان، ایجاد رضایت شغلی، افزایش بهره وری و موفقیت در عملکرد سازمانی خواهد بود.

نویسندگان

سید علیرضا موسوی

Department of Business Management, Faculty of Economics and Management, Firozabad Branch, Islamic Azad University, Firozabad, Iran.

مهدی رستگاری

Department of Sports Management, Faculty of Economics and Management, Firozabad Branch, Islamic Azad University, Firozabad, Iran.

عزیز امیرزاده

Department of Financial Management, Faculty of Economics and Management, Firozabad Branch, Islamic Azad University, Firozabad, Iran.

فاطمه روستا

Department of Law, Faculty of Economics and Management, Firozabad Branch, Islamic Azad University, Firozabad, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Moradi M, Khatooni M, Zeighami R, Jahani Hashemi H, Sheikhi ...
  • Shali M, Joolaee S, Hooshmand A, Haghani H. Committed nurse: ...
  • Farzandipour M, Rangraz Jeddi F, Meidani Z, Sagaeiannejad S, Nabovati ...
  • Didehvar M, Zareban I, Jalili Z, Bakhshani NM, Shahrakipoor M, ...
  • Obeidi , Leili , Paboyan , Vartomi , Avanisan , ...
  • Naruie , Masod (۲۰۲۱) , Investigating the relationship between artificial ...
  • Narimani , Nastaran , Keramati , Mohamad Ali (۲۰۲۱) , ...
  • Salehi , Masoud , (۲۰۲۱) , Investigating the relationship between ...
  • Hoshmand , Elahe , Ramzi , Jamali , Jamshid (۲۰۲۱) ...
  • Peyman A, Tabarsy B, Islami Vaghar M, Soheili M. Observing ...
  • [In Persian] DOI: ۱۰.۲۲۰۳۷/mej.v۱۲i۴۳.۱۹۸۷۰. ...
  • Dehghani M, Nooshiravani Y, ShokrizadehBezenjani K, Asgarian A. The problems ...
  • Danaeifard H, Alvani SM, Azar A. Quantitative research methodology in ...
  • نمایش کامل مراجع