سنتز و بررسی خواص پلی آریلن اترهای سولفونه حاوی گروه های جانبی نفتالنی با قابلیت استفاده به عنوان غشای تبادل پروتون در پیل های سوختی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 42

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

POLYMER07_005

تاریخ نمایه سازی: 2 دی 1402

چکیده مقاله:

پلی آریلن اتر های سولفونه یکی از انواع پلیمرهایی هستند که برای استفاده به عنوان غشای تبادل پروتون در پیل های سوختی پلیمری به عنوان جایگیزینی برای غشاهای رایج نفیونی مورد توجه هستند. این پلیمرهای سولفونه عموما به روش سنتز مستقیم پلیمر از مونومرهای سولفونه به روش پلیمریزاسیون تراکمی تهیه می شوند. این فرایند سنتزی نیاز به خلوص بسیار بالای مونومر ها دارد که عموما نیازمند صرف زمان و هزینه زیادی است . در این مقاله به بررسی روش سنتزی جدیدی برای تهیه پلی آریلن اترهای سولفونه میپردازیم ، در این روش ابتدا پلیمر حاوی گروه های فعال فلوئور با جرم مولکولی بالا سنتز می شود و سپس در مرحله بعد طی یک واکنش جانشینی نوکلئوفیلی گروه های جانبی نفتالنی حاوی گروه های سولفونیک اسیدی به زنجیر اصلی پلیمر متصل می شوند. پس از بررسی امکانپذیری واکنش و تنظیم دما و زمان مناسب برای انجام این واکنش ، خواص پلیمرهای سنتز شده مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت .

نویسندگان

مریم اروج زاده

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران

شهرام مهدی پور عطایی

پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی ایران