بررسی ارتباط حضور در کلاس های مجازی آمادگی زایمان بر شاخص های منتخب بیمارستان دوستدار مادرشهر قزوین سال ۱۴۰۱: یک مطالعه کوهورت آینده نگر

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 59

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMWMI11_002

تاریخ نمایه سازی: 3 دی 1402

چکیده مقاله:

دوره آموزشی آمادگی زایمان فرایند فیزیولوژیک در مادران را ارتقا می دهد. با توجه به محدودیت های متعدد در زمان پاندمی کووید-۱۹ این کلاس ها بصورت مجازی برگزار شد. از این رو این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی این روش آموزشی بر شاخص های منتخب بیمارستان دوستدار مادر انجام شد. طی ابلاغیه معاونت بهداشت و درمان، در خصوص اجرای صحیح ده اقدام برنامه دوستدار مادر، بیان شد که دستیابی به هدف گذاری های کمی که عبارت اند از: کاهش ۱۰ درصدی میزان سزارین، اینداکشن، اپی زیاتومی و افزایش ۲۰ درصدی پوشش استفاده از روش های بی دردی و کاهش درد دارویی و تغیر دارویی نسبت به وضعیت موجود، منجر به دستیابی به ده هدف بیمارستان دوستدار مادر می شود. لذا این شاخص ها به عنوان شاخص های منتخب بیمارستان دوستدار مادر بکار گرفته شدند و اثر آموزش مجازی بر این شاخص ها بررسی شد.

نویسندگان

غزاله عباس زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد

نضال آز

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین

امیر جوادی

استادیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین