روستای اکولوژیک

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 104

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SRBAU-14-4_005

تاریخ نمایه سازی: 10 دی 1402

چکیده مقاله:

تقریبا سه دهه است که انقلاب محیط زیستی آغازشده است، در واقع این انقلاب دردهه ۱۹۶۰به وقوع پیوست تا این زمان توسعه فقط با معیارهای اقتصادی سنجیده می شد و خسارات وارده به محیط زیست و منابع طبیعی به حساب نمی آمد، اما پس ازگسترش مسایل محیط زیستی در جهان به ویژه اروپا، مباحث توسعه پایدار مطرح گردید. الگوواره تازه باعنوان توسعه پایدار به مقابله با الگوهای تولید، توزیع و مصرف ناسازگار با طبیعت می پرداخت. گسیختگی رابطه انسان با طبیعت، درنتیجه توسعه فناوری دانسته یا ندانسته دربسیاری از موارد منجر به برهم خوردن تعادل محیط و نابودی جلوه های مختلف محیط زیستی شده است. با این همه، تاپیش از توسعه صنعت مدرن، سیطره طبیعت برزندگی انسان، بسیار بیش تر ازسلطه بشر برطبیعت بود. بنابراین دانشمندان و گروه های که طرف دار محیط زیست بودند جهت تعادل بخشی به رابطه انسان و محیط طبیعی او و آشتی بین انسان مدرن و طبیعت، هماهنگی و هم سویی انسان با طبیعت، و پایان دادن به بحران های قرن حاضر دیدگاه های مختلفی مطرح کردند. دراین بین اکوویلیج ها درسطح جهان از پراکندگی و مقبولیت بیش تری برخودارهستند. این تحقیق با هدف معرفی اکوویلیج ها و بررسی اجزاء مختلف آن ها و همچنین معیارها و مشخصه های این نوع سکونت گاه ها پرداخته شده است.برای شناخت ویژگی های این نوع سکونتگاه ها از روش اسنادی و به سایت های اینترنتی مرتبط در این زمینه مراجعه شد. از مهم ترین ویژگی های روستاهای اکولوژیک توجه به ابعاد توسعه پایدار و مخصوصا بعد اکولوژیک آن می باشد.

نویسندگان

مسعود صفایی پور

دانشیار،گروه جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران

سیامک طهماسبی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیا، دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران، تهران، ایران

معصومه قرقانی

دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، گروه جغرافیا، دانشکده علوم زمین، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران (مسئوول مکاتبات).

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ذاکریان، ملیحه و همکاران، «مسائل زیست محیطی و توسعه پایدار ...
  • گلشیری اصفهانی، زهرا و همکاران، « برنامه ریزی راهبردی زیست ...
  • ایزدی، فاطمه و همکاران، «برآورد میزان آگاهی های زیست محیطی ...
  • فیروزآبادی، سید احمد و همکاران، «فقر روستایی و تخریب محیط ...
  • Vander Wal, L., ۲۰۱۰. South Cache Eco village: Addressing the ...
  • Bossenberry, L, Becca, H, Kerton, S, Obrien, M and Phillips, ...
  • نمایش کامل مراجع