بررسی روند تغییرات علف هرز یولاف مقاوم به بازدارندههای ACCase در نتیجه کاربردعلف کش های دومنظوره در مزارع گندم شهرستان شوش

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 67

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED04_150

تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402

چکیده مقاله:

شهرستان شوش با داشتن سطح کشتی معادل ۸۳۰۰۰ هکتار گندم آبی ، یکی از مهم ترین مناطق تولید گندم در کشور است ، لیکن از سال۱۳۸۳ به بعد، غالب مزارع با مشکل مقاومت یولاف وحشی نسبت به سموم بازدارنده ACCase مواجه بوده و برخی علف کش های جدید نیز نتایج مطلوبی در شکستن مقاومت یولاف نداشته اند. لذا بررسی دقیق نحوه تاثیر و عملکرد سموم انتخابی گندم مربوط به گروه های دیگر علف کشی ازجمله بازدارندههای ALS امری ضروری بود. برای تحقق این خواسته آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و به شکل فاکتوریل در ۳ تکرار در طی سالهای ۸۹ و ۹۰در یکی از مزارع شهرستان شوش اجرا گردید. فاکتور اول یا سموم مورد استفاده شامل :علف کش های آتلانتیس با دز ۱۵۰۰ سی سی در هکتار، علف کش توتال ۴۰ گرم در هکتار به همراه روغن مخصوص۱۲۵۰ سی سی در هکتار ،علف کش اورست ۴۳ گرم در هکتار به همراه روغن سیتوگیت دو در هزار و بدون استفاده از علف کش و فاکتور دوم کود با سه سطح رویوهیومکس به ترتیب با دز ۲ و ۴ لیتر در هکتار و بدون استفاده از کود بود . تجزیه و تحلیل تغییرات تراکم و میزان وزن خشک یولاف در سه مرحله ی بعد از کاربرد علف کش ها نشان داد که روند کاهشی برای صفات مذکور در هر سه مرحله وجود دارد ولی شیب کاهش وزن خشک وتراکم علف هایهرز برای علف کش آتلانتیس از بقیه سموم بیشتر بود به عبارت دیگر علف کش آتلانتیس به دلیل تاثیر بیشتر روی علف هرز یولاف بهترین تیمار آزمایشی بود.

نویسندگان

عبدالحمید عصاریان

دانشجوی کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه یا علف های هرز

ناظر آریان نیا

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع شوشتر

شاپور لرزاده

عضوهیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جامع شوشتر