ردیابی نشانه های انتخاب مثبت مرتبط با صفات مهم اقتصادی در نژادهای گوسفند ایرانی (زندی) و مصری (بارکی و راهمنی) با استفاده از روش hapFLK

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_ARGU-12-3_006

تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1402

چکیده مقاله:

انتخاب طبیعی و مصنوعی در جهت افزایش فراوانی جهش­های جدیدی که در برخی از جمعیت­ها مفید هستند باعث بر جای گذاشتن نشانه­هایی در سطح ژنوم می­شود. هدف از پژوهش حاضر، شناسایی نشانه­های انتخاب بین نژادهای گوسفند بومی ایران با نژادهای مصری بود. بدین منظور از اطلاعات ۹۶ راس گوسفند زندی و ۱۰۷ راس گوسفند مصری (۵۹ راس بارکی و ۴۸ راس راهمنی) استفاده شد. پس از اجرای مراحل مختلف کنترل کیفیت داده­ها، برای شناسایی نشانه­های انتخاب از روش آماری hapFLK به ­وسیله نرم­افزارhapFLK  نسخه ۴/۱ استفاده شد. ژن­های کاندیدا با استفاده از چندشکلی­های تک نوکئوتیدی (SNP­) که در بازه­ ۱/۰ درصد بالای ارزش hapFLK، واقع شده بودند با استفاده از برنامه BioMart شناسایی شدند. سپس عملکرد زیستی ژن­ها با استفاده از پایگاه اطلاعاتی PANTHER بررسی شده و برای تفسیر عملکرد ژن­های کاندیدا از پایگاه­های برخط GeneCards و UniProtKB استفاده شد. نتایج حاصل از hapFLK نشان داد که در مقایسه­ جمعیت گوسفند بومی زندی با نژادهای مصر،ی هفت ناحیه ژنومی روی کروموزوم­های یک، دو (سه منطقه)، ۱۰، ۲۵ و ۲۶ شناسایی شدند. بررسی ژن­های گزارش شده در این مناطق نشان داد که در داخل یا مجاورت این نواحی، ژن­های DNAJB۴، FNDC۳B، GULP۱، ACVR۱ و FGF۹ قرار داشتند. ژن­های موجود در این مناطق با سیستم ایمنی، سازگاری، تعداد بره متولد شده و رشد عضلات مرتبط هستند. نتایج این تحقیق می­تواند منبع اطلاعاتی ارزشمندی در زمینه شناسایی مناطق ژنومی مرتبط با صفات در نژادهای مختلف گوسفند فراهم آورد. به هر حال، جهت شناسایی دقیق این ژن­ها و جایگاه­های کنترل کننده صفات کمی یا QTLها لازم است مطالعات پیوستگی و عملکردی بیشتری انجام شود.

کلیدواژه ها:

انتخاب ، پویش ژنومی ، تعداد نتاج متولد شده ، سازگاری ، گوسفند

نویسندگان

حسین محمدی

استادیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک

حسین مرادی شهربابک

استادیار، گروه علوم دامی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران

امیر حسین خلت آبادی فراهانی

دانشیار، گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و محیط زیست، دانشگاه اراک

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Asadollahpour Nanaei, H., Kharrati-Koopaee, H., & Esmailizadeh A. (۲۰۲۲). Genetic ...
  • Giacopelli, F., Cappato, S., Tonachini, L., Mura, M., Di Lascio, ...
  • نمایش کامل مراجع