بررسی تاثیر کاربرد پلیمر آکوازورب بر آبیاری نهالهای کاج (Pinus eldarica)، زیتون (Olea europea) و آتریپلکس (Atriplex canescens)

سال انتشار: 1384
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 22

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJFPR-13-1_005

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

چکیده مقاله:

این تحقیق در سالهای ۱۳۸۱-۱۳۸۰ به منظور بررسی تاثیر کاربرد پلیمر آکوازورب بر آبیاری نهالهای مختلف در ایستگاه تثبیت شن حسین آباد شهرستان قم، در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی (RCBD) و به صورت فاکتوریل در سه تکرار و با فواصل کاشت چهار متر  اجرا گردید. عامل اول شامل نهالهای کاج (Pinus eldarica)، زیتون (Olea europea) و آترپلکس (Atriplex canescens) بود. عامل دوم شامل سطوح صفر، یک و دو پلیمر آکوازورب (به ترتیب صفر، دو و چهار درصد وزنی خاک اطراف نهالها تا عمق ۵۰ سانتیمتری و فاصله آبیاری سه برابر نرمال) و شاهد با آبیاری نرمال بود. متغیرها و صفات درصد رطوبت خاک در اعماق ۲۵ و ۵۰ سانتیمتری قبل و بعد از آبیاری، قدرت بقا و شادابی نهالها در سه مرحله رویشی یک، سه و شش ماه پس از کاشت در کلیه نهالها اندازه گیری شدند. تجزیه واریانس داده ها و مقایسه میانگین سطوح مختلف عامل اول به روش دانکن نشان داد که میان گونه های تحت بررسی از نظر قدرت بقا و شادابی نهالها در سطح احتمال ۱%  تفاوت معنی داری وجود دارد. آتریپلکس، زیتون و کاج به ترتیب بیشترین نمره زنده مانی نهالها را در شش ماه پس از کاشت داشتند. همچنین میان سطوح مختلف کاربرد پلیمر در کلیه صفات به جز نسبت رطوبت خاک بعد از آبیاری به قبل از آن در عمق ۵۰ سانتیمتری، اختلاف معنی داری در سطح احتمال ۱% مشاهده گردید. کاربرد سطوح مختلف پلیمر تاثیر متفاوتی بر صفات تحت بررسی داشت. در کلیه صفات، سطح صفر پلیمر و شاهد (با آبیاری نرمال) در گروههای مجزا قرار گرفتند. سطح دو پلیمر بیشتر با تیمار شاهد در یک گروه قرار داشت. بنابراین استفاده از پلیمرهای مذکور را می توان به جای آبیاری نرمال در دوره استقرار اولیه نهالها توصیه نمود. همچنین سطوح یک و دو پلیمر از نظر کلیه صفات تحت بررسی در یک گروه قرار گرفته و اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند، بنابراین استفاده از سطح یک پلیمر دارای صرفه اقتصادی بیشتری خواهد بود. به طور کلی استفاده از پلیمر را در زمان کاشت نهال گونه های مذکور، به منظور کاهش میزان و تعداد آبیاری، با حفظ زنده مانی آنها می توان توصیه نمود.

نویسندگان

عباس پورمیدانی

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

حسین خاکدامن

اعضاء هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان قم

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام، ۱۳۶۸. استفاده از پلیمرها در اصلاح خاک و ...
  • Al-Yazidi- K.S., ۲۰۰۰. Increasing the efficiency of agricultural production in ...
  • Amberger, A., ۱۹۹۶. Pflanzenernaehrung. UTB, Verlag Eugen Ulmer Stuttgart ...
  • Anonymous, ۱۹۸۹. Fertilizers Dep. Sumitomo chemical Co. LTD. ۱۹۸۹. Igeta ...
  • Anonymous, ۱۹۹۸. Polymer gel holds water for tree seedlings. S ...
  • Dehghan. B.,Yeager.T. H., Almira. F.C.,۱۹۹۴. Photinia and Podocarpus growth response ...
  • Huttermann. A., Reise, K., Zomorrodi, M., ۱۹۹۷. The use of ...
  • Huttermann. A., Zomorrodi, M., Reise. K.,۱۹۹۹. Addition of hydrogels to ...
  • Mohammad, H. ۱۹۹۵. Use of polymer for dry afforestation in ...
  • Winkelman-M., ۱۹۹۶. The effect of hydrophilic polyacrylamide on woody plants ...
  • نمایش کامل مراجع