بررسی تاثیر طب فشاری، نقطه LV۳ بر شاخص های فیزیولوژیک مادر و تست بدون استرس جنین

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 56

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-13-4_004

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: زمینه و هدف: علائم حیاتی مادردر مواجه باپدیده های تنش زا تغییر می کند. طب فشاری با ترشح انکفالین ها عملکردحیاتی را بهبود می بخشد، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر طب فشاری، نقطه ۳ LV بر شاخص های فیزیولوژیک مادر وتست بدون استرس جنین انجام شده است. روش کار: مطالعه کارآزمایی بالینی، برروی ۸۴ مادر نخستزا انجام شد. ابزار مطالعه پرسشنامه درسه بخش دموگرافیک، علائم حیاتی مادر و تفسیرتست بدون استرس جنین بود. بعداز اندازه گیری علائم حیاتی مادر تست بدون استرس جنین انجام می شد، باگذشت ۵ دقیقه، درگروه مداخله، پژوهشگر فشاری معادل ۳ کیلوگرم به مدت ۱ دقیقه را بر نقطه ۳ LV وارد،۳۰ ثانیه استراحت داده ودرکل برای هر پا به مدت ۵/۲ دقیقه انجام می داد. درگروه کنترل پژوهشگر نقطه ای درحوالی ۳ LV (انتهای انگشت شست پا) را لمس می کرد. پنج دقیقه پس ازانجام تست بدون استرس جنین علائم حیاتی مادران مجدد اندازه گیری می شد و نوار NST توسط متخصص و یک فرد ناآگاه به اهداف مطالعه تفسیرمی شد. اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار spss شده، تجزیه، تحلیل شد. یافته ها: درگروه مداخله اختلاف میانگین متغیرهای میزان ضربان پایه قلب جنین، تعداد حرکت جنین از نظر آماری معنادار بوده، در ۱۰ دقیقه دوم بعد از مداخله بیشتر از ۱۰ دقیقه اول بود (۰۵/۰ > P). اختلاف میانگین ها درمیزان افزایش پایه ضربان قلب جنین و تعداد حرکت جنین در دو مرحله اول و دوم درگروه مداخله بیشتر از گروه کنترل و از نظر آماری معنادار می باشد (۰۵/۰ > P). اما اعمال فشار بر نقطه ۳ LV بر نبض و فشار خون مادران باردار دردوگروه مطالعه اختلاف معنادار آماری نداشت. نتیجه گیری: با استفاده از طب فشاری می توان نتایج غیرواکنشی کاذب تست بدون استرس جنین راکاهش داد.

نویسندگان

معصومه افتخاریان

Midwife, BS of Midwifery, Bentolhoda Hospital, North Khorasan, University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

محبوبه طباطبایی چهر

Lecturer, MS of Midwifery, Medical School North Khorasan, University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

راضیه ملایجردی

MS Student of Midwifery ,Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

سکینه نظری

Assistant Professor of Midwifery, Department of Midwifery, School of Medicine, North Khorasan University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

محبوبه قربانی

Lecturer, MS of Midwifery, Medical School North Khorasan, University of Medical Sciences, Bojnurd, Iran

مریم باقری

PhD student in Reproductive Health, School of Medicine, Tarbiat Modares University , Tehran , Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :