تاثیر تمرینات ترکیبی هوازی- مقاومتی بر غلظت های CTRP۳ و اینترلوکین -۶ سرم در مردان مبتلا به دیابت نوع ۲

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 47

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-12-4_007

تاریخ نمایه سازی: 28 دی 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: مطالعات نشان داده اند که CTRP۳ به عنوان یک آدیپوکاین ضدالتهابی مستقل از انسولین بر متابولیسم تاثیر داشته و سوخت و ساز گلوکز را تنظیم می­کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر تمرینات ترکیبی هوازی- مقاومتی بر غلظت های سرمی CTRP۳ و اینترلوکین-۶ در مردان مبتلا به دیابت نوع ۲ بود. روش کار: در این مطالعه نیمه تجربی، ۲۴ بیمار مرد مبتلا به دیابت نوع۲ به صورت تصادفی در دو گروه تمرین ترکیبی هوازی- مقاومتی (۱۲ نفر) و کنترل(۱۲ نفر) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرینی ۳ جلسه در هفته به مدت ۱۲ هفته به اجرای تمرینات ترکیبی هوازی- مقاومتی پرداختند. قبل و پس از ۱۲هفته، نمونه های خونی جهت اندازه گیری غلظت انسولین، CTRP۳ و اینترلوکین-۶ از آزمودنی ها به عمل آمد. از آزمون تحلیل کواریانس جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته ها: بعد از ۱۲ هفته در گروه تمرین ترکیبی گلوکز ناشتا(۰۱۴/۰=p)، HbA۱c(۰۰۱/۰=p)، وزن بدن(۰۴۸/۰=p)، شاخص توده بدنی(۰۳۷/۰=p)، درصدچربی بدن(۰۰۱/۰=p)، توده چربی(۰۰۱/۰=p) نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافت اما تغییر معناداری در انسولین(۰۵۴/۰=p)، توده بدون چربی(۹۸۷/۰=p) و WHR(۲۹۱/۰=p) پس از ۱۲ هفته مشاهده نشد. همچنین، نتایج نشان داد که یعد از ۱۲ هفته تمرینات ترکیبی، غلظت CTRP۳ در گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش یافت(۰۲۸/۰=p). غلظت اینترلوکین-۶ در گروه تمرین ترکیبی نسبت به گروه کنترل به طور معناداری کاهش یافت(۰۴۰/۰=p). نتیجه گیری: ۱۲ هفته تمرین ترکیبی هوازی- مقاومتی در مردان مبتلا به دیابت نوع ۲ علاوه بر بهبود شاخص های کنترل گلیسمیک منجر به افزایش معنادار CTRP۳ و کاهش معنادار اینترلوکین-۶ می گردد.

نویسندگان

مهدی زارعی

Assistant Professor, Department of Physical Education and Sport Sciences, Faculty of Literature and Humanities, University of Neyshabur, Neyshabur, Iran

جواد نخزری خداخیر

Assistant Professor, Department of Sport Sciences, School of Human Sciences, University of Zabol, Zabol, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • American Diabetes A. ۲. Classification and Diagnosis of Diabetes: Standards ...
  • Rehman K, Akash MSH, Liaqat A, Kamal S, Qadir MI, ...
  • Colberg SR, Sigal RJ, Yardley JE, Riddell MC, Dunstan DW, ...
  • Balducci S, Zanuso S, Nicolucci A, Fernando F, Cavallo S, ...
  • Ranjbar R, Habibi A. The effect of eight weeks of ...
  • Touvra AM, Volaklis KA, Spassis AT, Zois CE, Douda HD, ...
  • Assarzade Noushabadi M, Abedi B. Effects of combination training on ...
  • Zamanpour L, Banitalebi E, Amirhosseini SE. The effect of sprint ...
  • Kelly AS, Steinberger J, Olson TP, Dengel DR. In the ...
  • نمایش کامل مراجع