مقایسه میزان و طول مدت بیدردی و عوارض افزودن فنتانیل یا سوفنتانیل اینتراتکال به بوپیواکایین ۵/۰ درصد هیپرباریک برای اسپاینال آنستزی در بیماران تحت سزارین انتخابی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 25

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_NKUMS-12-1_013

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: بی حسی اسپاینال شایعترین روش بی حسی در سزارین است که بلوک قوی حسی وحرکتی ایجاد می کند. فنتانیل و سوفنتانیل از جمله داروهای مخدر استفاده شده اینتراتکال می باشند که هر کدام ضمن داشتن اثرات مفید عوارض مختلفی نیز بروز می دهند و همین نکته باعث عدم ایجاد اجماع نظر برای انتخاب مناسب ترین دارو و یا دوز انها شده است. در این مطالعه داروهای سوفنتانیل و فنتانیل با دارونما مقایسه شده اند.  روش کار:  این مطالعه ی کارآزمایی بالینی ۱۲۰ زن باردار کاندید عمل سزارین انتخابی با سن بین ۱۸تا۳۰ سال انتخاب شدند. پس از اخذ رضایت آگاهانه به طور تصادفی در سه گروه ۴۰ نفره تحت بررسی قرار گرفتند. گروه ها شامل بوپیواکایین به علاوه ۲۰ میکروگرم فنتانیل، یا ۲.۵ میکروگرم سوفنتانیل یا ۵/۰ سی سی نرمال سالین بودند.  مدت و کیفیت بی دردی، ضربان قلب، فشار خون و عوارض جانبی شامل  استفراغ ،خارش و لرز ثبت شد. یافته ها:  میانگین  سنی بیماران ۱/۵±۱/۲۹ بود (۷۵/۰=P) .میانگین مدت بی دردی در دو گروه فنتانیل و سوفنتانیل بیشتر از گروه دارو نما بود (۰۰۸/۰P=) .  کیفیت بی دردی در سه گروه تفاوت آماری معنی داری نداشت (۶۸/۰=P) . در بررسی عوارض به طور معنی داری تهوع در گروه فنتانیل بیشتر از سایر گروهها بود (۰۲۱/۰=P) .همچنین میزان خارش در گروه بوپیواکایین به طور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر بود(۰۱۸/۰=P). نتیجه گیری:  طبق نتایج این پژوهش، استفاده از داروی سوفنتانیل باعث افزایش مدت بی دردی می گردد و از طرفی عوارض آن کمتر از فنتانیل بود، در نتیجه در مواردی چون سزارین انتخابی می توان از این دارو برای افزایش مدت بلوک عصبی استفاده نمود.

نویسندگان

شهرام برجیان بروجنی

Anesthesiologist, Assistant of Professor, Zahedan University of Medical Sciences, Faculty of Medicine, Zahedan, Iran

زهرا عارف پور

Anesthesiologist, Assistant of Professor, Zahedan University of Medical Sciences, Faculty of Medicine, Zahedan, Iran

سیده مریم حجت

Resident of Anesthesiology, Zahedan University of Medical Sciences, Faculty of Medicine, Zahedan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Dourado AD, Lins Filho RL, Fernandes RA, de Sa Gondim ...
  • Iwama H, Ohmizo H, Furuta S, Ohmori S, Watanabe K, ...
  • Weigl W, Bierylo A, Krzemień-Wiczyńska S, Mayzner-Zawadzka E. Comparative study ...
  • Vyas N, Sahu DK, Parampill R. Comparative study of intrathecal ...
  • نمایش کامل مراجع