معرفی تعدادی از گلسنگ های کشور به عنوان شناساگرهای زیستی

سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 28

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRNAT-3-3_005

تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402

چکیده مقاله:

حدود ۳۵ سال است که از گلسنگ ها به عنوان "شناساگرهای زیستی" (Bioindicators) جهت تشخیص میزان آلودگی های محیطی استفاده می گردد. "شناساگری زیستی" (Bioindication) روشی است که با استفاده از آن ضمن بررسی جمعیت، عملکرد و یا وضعیت زیستی یک گونه یا گروهی از گونه های جانداران در یک اکوسیستم، می توان وضعیت کیفی محیط زیست آنها را مشخص نمود. از گلسنگ ها به منظور مشاهده تغییر میزان آلودگی های محیطی با استفاده از شناساگرهای زیستی در یک محدوده زمانی یا "دیده بانی زیستی" (Biomonitoring) نیز استفاده می شود. در حال حاضر تعیین کیفیت هوا، اندازه گیری میزان آلودگی ناشی از فلزات در محیط، تشخیص وضعیت حفاظت از جنگل ها و تخمین میزان آسیب دیدگی لایه اوزن در هر منطقه، با استفاده از گلسنگ ها امکان پذیر است.

نویسندگان

سیدرضا صفوی

استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

ساره سادات کاظمی

پژوهشگر، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

بیتا سیاوش

پژوهشگر، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :