بررسی رابطه هوش هیجانی و سلامت عمومی دردانشجویان مامایی دانشگاه جندی شاپور

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,050

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CISEDUCATION01_036

تاریخ نمایه سازی: 27 فروردین 1392

چکیده مقاله:

هوش هیجانی یکی از متغیر های روانشناختی در درک رابطه بین تفکر و عاطفه است. یافته های تحقیقی مختلف نشان می دهند کههوش هیجانی به دو دسته قابلیت فردی (شامل کارامدی ،کفایت وصلاحیت های فردی) و قابلیت های اجتماعی(توانایی درک دیگران ومدیریت ارتباط با دیگران)تقسیم می شوند. بر این اساس هوش هیجانی تعامل سازگار بین هیجان و شناخت است که می تواند منجر به توانایی درک و هدایت هیجانات گردد. هوش هیجانی با عملکردهای روانشناختی مثل خوش بینی و روابط اجتماعی مثبت با دیگران مرتبط است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانیWHO) هوش هیجانی رابطه مثبتی با سلامت روان دارد و نقش میانجی بین سلامت روانشناختی و فشار روانی ایفا می کند. یافته های محققین نشان می دهند که هوش هیجانی با تندرستی وسلامت رابطه دارد بهطوری که هوش هیجانی بالا نقش میانجی در بروز رفتارهای بهداشتی مناسب و اجرا و توجه به سلامت عمومی دارد. درباره رابطه هوشهیجانی و سبک های حل مسأله با سلامت عمومی نیز یافته های گروهی از محققین نشان می دهد که هوش هیجانی از طریقسبک های حل مسأله سازنده بر سلامت عمومی افراد تأثیر می گذاردهدف از تحقیق کنونی بررسی رابطه ی هوش هیجانی و سلامت عمومی در دانشجویان رشته ی مامایی دانشگاه جندی شاپور اهواز می باشد.

نویسندگان

سودابه بساک نژاد

استادیار گروه روانشناسی دانشگاه شهید مران، اهواز ،دانشگاه شهید چمرا

فرزانه هومن

کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی

راحیل پورابوالقاسمی

ک ارشناس ارشد روانشناسی عمومی

ساجده حمیدیان

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اتقوی، محمدرضا (1380) . بررسی روایی و اعتبار پرسشنامه سلامت ...
  • Tannous A. and Matar J. (2010). The relationship between depression ...
  • Shuk-Fong Li G., Lu F.J.H. and Wang A.H.H. (2009). Exploring ...
  • نمایش کامل مراجع