تاثیر آموزش های غیررسمی در یادگیری مفاهیم ترافیکی دانش آموزان پایه ششم ابتدایی

سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 65

فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TMSJR-15-4_005

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1402

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش های غیررسمی بر یادگیری مفاهیم حمل ونقل و ترافیک در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی ناحیه ۲ شهر ری در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ انجام شد تا با استفاده از آموزش های غیررسمی، زمینه ارتقای دانش ترافیکی دانش آموزان و نهادینه شدن فرهنگ ترافیک در جامعه را افزایش دهد. این پژوهش از نوع شبه آزمایشی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری پژوهش، کلیه دانش آموزان پایه ششم ابتدایی ناحیه ۲ شهر ری بود که با روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای تصادفی، تعداد ۱۲۰ نفر از دانش آموزان پایه ششم ابتدایی انتخاب و در دو گروه آزمایش (۳۰ نفر دختر و ۳۰ نفر پسر) و گواه (۳۰ نفر دختر و ۳۰ نفر پسر) قرار گرفتند. گروه آزمایش در طی یک ماه و هشت جلسه تحت برنامه مداخله قرار گرفتند. ابزار پژوهش حاضر، پرسش نامه محقق ساخته دارای روایی و پایایی (آلفای کرونباخ ۸۶/۰) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های آمار توصیفی و آزمون ناپارامتریک من ویتنی و کروسکال والیس در سطح معناداری (۰۵/۰p <) استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش غیررسمی در میزان یادگیری کلی و یادگیری قوانین راهنمایی و رانندگی و یادگیری از تخلفات و مجازات های رانندگی تاثیر داشته و آموزش غیررسمی بین دختران و پسران تفاوت معنادار داشته و میانگین نمره ها و رتبه ها در پسران بیشتر از دختران بوده است. بنابراین با استفاده از آموزش های غیررسمی می توان زمینه های ارتقای سطح آگاهی، تفکر و نگرش دانش آموزان در زمینه مفاهیم حمل ونقل و ترافیک را رشد و توسعه بخشید.

کلیدواژه ها:

آموزش غیررسمی ، یادگیری مفاهیم کلی ترافیک ، یادگیری قوانین راهنمایی و رانندگی ، آموزش تخلفات راهنمایی و رانندگی

نویسندگان

لیلا صفایی فخری

استادیار گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد یادگارامام خمینی(ره)شهرری، تهران، ایران.

مریم حقی تخت کش

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم تربیتی و روانشناسی، گرایش آموزش ابتدایی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه ازاد اسلامی واحد یادگارامام