ارزیابی «مصادیق بهره وری خردمندانه با رویکرد منظر شهری تاریخی» در شهر تالابی بندر خمیر

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 50

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TOC-4-15_007

تاریخ نمایه سازی: 24 بهمن 1402

چکیده مقاله:

سرعت توسعه در شهرهای تاریخی و افزایش پیچیدگی کارکردهای شهری در دهه های اخیر سبب ایجاد تغییرات بسیار در محدوده تاریخی شهرها و رویارویی جریان های حفاظت و توسعه شده است. به دنبال تحولی که در دیدگاه امروزی نسبت به نحوه مداخله در بافت های تاریخی پدید آمده، یونسکو در سال ۲۰۱۱ توصیه نامه ای را درباره رویکرد «منظر شهری تاریخی» برای حفاظت از میراث شهرهای تاریخی تصویب کرده است. «منظر شهری تاریخی» عرصه ای شهری است که محصول لایه بندی تاریخی از فرهنگ و ارزش ها و ویژگی های طبیعی در میان مراکز تاریخی است. در رهیافت منظر شهری تاریخی گام نخست به دست آوردن شناختی جامع از ابعاد مختلف شهر و ارزش های ملموس و ناملموسی است که در طول زمان آن را شکل داده اند. این رهیافت با حفاظت از ارزش ها، اصالت و یکپارچگی شهر در کالبد کنونی آن، از توسعه بی رویه جلوگیری کرده و با تاکید بر نقش جامعه در زندگی شهری پیوندی نوین بین گذشته و حال شهر ایجاد می کند. حفاظت شهری بر پایه رویکرد منظر شهری تاریخی، پاسخ گوی تداوم و پویایی شهر به صورت توامان است. این امر با درنظرگرفتن لایه های تبیین کننده اهمیت معنایی شهر تاریخی، احترام و توجه به زمینه شهری، حفاظت را به محرکه ای برای توسعه موثرتر تبدیل می کند که موجب تغییرات پایدار در شهر می شود. با توجه به مشکلات کنونی در مدیریت شهرهای تاریخی ایران از جمله تقابل حفاظت و توسعه در سطوح مختلف کلان تا خرد توجه به این رویکرد در حفاظت و مدیریت شهرهای تاریخی ایران اهمیت به سزایی دارد. با توجه به اهمیت رویکرد منظر شهری تاریخی در مداخلات شهری، پژوهش حاضر، سعی در ارزیابی و بررسی مصادیق اجراشده و وضع موجود شهری، شهر تالابی بندر خمیر دارد. در انتهای پژوهش نیز نتیجه ارزیابی اقدامات مدیریت شهری در شهر خمیر با توجه به تعریف منظر شهری تاریخی، حاصل می شود. روش تحقیق از نوع کیفی و روش جمع آوری اطلاعات در آن، کتابخانه ای و میدانی است.

نویسندگان

کوثر غلامی قادی

دانشجوی کارشناسی ارشد معماری منظر، دانشکده معماری، دانشکدگان هنرهای زیبا، دانشگاه تهران، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آذرمی، محمد و بهمن پور، هومن. (۱۳۹۶). بررسی و بازشناسایی ...
  • پوربهادر، پوپک و فدائی نژاد بهرامجردی، سمیه. (۱۳۹۷). بازشناسی چارچوب ...
  • تقوایی، سید حسن و مطهری راد، مهری. (۱۳۹۳). تحلیل منظر ...
  • جعفرپور ناصر، ساناز؛ اسفنجاری کناری، عیسی و طبیبیان، منوچهر. (۱۳۹۹). ...
  • خاک زند، مهدی و تیموری گرده، سعیده. (۱۳۹۴). بررسی تاثیر ...
  • تحلیل منظر شهری تاریخی میدان جمهوری ایروان با توجه به توصیه نامه یونسکو 2011 [مقاله کنفرانسی]
  • دژگانی، فاطمه. (۱۳۸۷). بندر خمیر بهشت گمشده. تهران: نشر سیروان ...
  • فراهانی، زهرا. (۱۳۹۷). منظر شهری تاریخی، تعریف و ایجابات چند ...
  • مجموعه فعالیت های شهرداری بندر خمیر. برگرفته از https://khamir.ir/مجموعه-فعالیت-های-شهرداری-بندر-خمیر-بر/.\ English Heritage. ...
  • ICOMOS. (۲۰۱۱). The Valletta Principles for the Safeguarding and Management ...
  • ICOMOS. (۲۰۱۴). The Florence Declaration on Heritage and Landscape as ...
  • UNESCO. (۲۰۱۱). Recommendation on the Historic Urban Landscape.adopted by the ...
  • نمایش کامل مراجع