پاسخ های فیزیولوژیک و فتوسنتزی درختان چنار (Platanus orientalis L.) به تزریق تنه با ترکیبات آهن و عصاره جلبک دریایی (Ascophyllum nodosum) در شرایط تنش زای تابستان در اصفهان

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 55

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IRSHS-24-3_007

تاریخ نمایه سازی: 30 بهمن 1402

چکیده مقاله:

زردبرگی و خزان زودرس سبب اختلال در رشد درختان چنار فضای سبز شهرهای ایران شده است. آزمایش حاضر با هدف مطالعه تاثیر درون درمانی با سیستم کم فشار شرکت فرت اینجکت با منابع آهن و عصاره جلبک دریایی در کاهش زردبرگی درختان چنار در مقایسه با کاربرد خاکی سکوسترون آهن در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با ۳ تکرار، اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل تزریق ترکیب آمینوکلات، گلوکونات، سیترات و سولفات آهن با عصاره جلبک دریایی در مقایسه با کاربرد خاکی سکوسترون آهن و شاهد بود. محتوی کلروفیل، آهن برگ، نسبت Fv/Fm، محتوای آب نسبی برگ، دی اکسید کربن اتاقک روزنه، فتوسنتز، سرعت تعرق، کارایی مصرف آب و کیفیت ظاهری درختان ارزیابی شد. ترکیب آمینو کلات آهن ۴%+ عصاره جلبک ۲% و گلوکونات آهن ۴%+ عصاره جلبک دریایی ۲% در مقایسه با سایر تیمارها سبب بیش ترین افزایش معنی دار کلروفیل برگی، مقدار آهن، محتوی آب نسبی برگ، فلورسانس کلروفیل، کیفیت ظاهری و بهبود پارامترهای فتوسنتزی درخت شد. به طور کلی، تزریق ترکیب آهن و عصاره جلبک به دلیل اثر آهن در سنتز کلروفیل و تحریک رشد توسط عصاره جلبک دریایی مفید بود.

نویسندگان

قاسم اخبارفر

Isfahan University of Technology

علی نیکبخت

Isfahan University of Technology

نعمت الله اعتمادی

Isfahan University of Technology

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :