بهینه سازی کپسوله کردن تیمول در شبکه پلیمری ژلاتین و کاراگینان و بررسی اثر ضدبیوفیلمی آن در برابر باکتری دریایی .spBacillus

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 46

فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JAPB-11-3_006

تاریخ نمایه سازی: 16 اسفند 1402

چکیده مقاله:

تیمول ترکیبی فنلی با خواص ضدباکتریایی و ضدبیوفیلمی است که در اسانس برخی گیاهان وجود دارد. هدف از این مطالعه کپسوله کردن تیمول در پلیمرهای طبیعی ژلاتین و کاراگینان است. به منظور بهینه سازی کپسوله کردن تیمول، از روش CCD نرم افزار طراحی آزمایش استفاده شد. بر اساس تجزیه و تحلیل آماری داده ها، شرایط بهینه پیشنهاد شده توسط نرم افزار بدین گونه به دست آمد: pH برابر با ۶، غلظت تیمول ۴/۰ درصد و نسبت میزان کاراگینان به ژلاتین برابر با ۱ که در این حالت بازده کپسولی، اندازه نانوکپسول و شاخص پراکندگی به ترتیب ۹۱ درصد، ۱۱۲ نانومتر و ۱/۱ به دست آمد. در آزمایش ضدمیکروبی مقابل باکتری دریایی Bacillus sp.، تیمول کپسوله شده میزان کمتری از کمترین غلظت مهارکنندگی (MIC) و کشندگی (MBC) باکتریایی را نسبت به تیمول بدون کپسول نشان داد. همچنین تیمول کپسوله شده ۷۰ درصد بازدارندگی و ریشه کنی بیوفیلم را در غلظت کمتری نسبت به تیمول خالص نشان داد. به طور کلی، نتایج به دست آمده از این پژوهش، بهبود فعالیت ضدباکتریایی و ضدبیوفیلمی تیمول نانوکپسوله شده را در برابر باکتری دریایی Bacillus sp.  نشان داد. این فرمول می تواند جایگزین یا کمکی برای کنترل بیوفیلم در باکتری های دریایی به عنوان مرحله اول ایجاد پدیده چسبندگی زیستی پیشنهاد شود.

نویسندگان

زهرا زارعی جلیانی

دکتری زیست شناسی دریا، گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مرتضی یوسف زادی

استاد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه قم، قم، ایران

صمد نژاد ابراهیمی

دانشیار گروه فیتوشیمی پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران

عدنان شهدادی

دانشیار گروه زیست شناسی دریا، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :