ترویج کلونهای برتر انگور یاقوتی برای احداث باغات جدید و سرشاخه کاری در منطقه زابل

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 22

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GRAPE-1-1_007

تاریخ نمایه سازی: 19 اسفند 1402

چکیده مقاله:

با بررسی ۱۳ کلون برتر انگور رقم یاقوتی در ایستگاه تحقیقات زهک در منطقه سیستان طی ۸ سال، چهار کلون دارای عملکرد و کیفیت انگور بیشتری بودند و در بازه زمانی اواخر اردیبهشت تا اوایل تیر می رسند، شناسایی شدند. کلون محلی شماره ۲ یاقوتی در گروه زودرس ترین، برتر بود. در گروه دوم که رسیدگی آنها در هفته دوم تا اوایل هفته سوم خرداد بود، کلونی شماره ۷۷۴ از نظر عملکرد و کیفیت برتر بود. در گروه سوم، رسیدگی از هفته سوم و تا اواسط هفته چهارم خرداد، کلون ۴۲۸ نسبت به بقیه برتری نشان داد . در گروه چهارم که رسیدگی از اواسط هفته چهارم خرداد تا پایان هفته اول تیر بوده است، کلون ۷۰۱ برترین عملکرد و کیفیت محصول را داشته است. در ترویج نتایج این تحقیق ۴ گروه کلونی بدست آمده مناسب برای منطقه سیستان قابل ترویج هستندکه در احداث باغات جدید و یا تغییر بخشی از انگورکاری-های منطقه با سرشاخه کاری، می توان آنها را در نظر داشت و در نهایت در بازه زمانی طولانی تری تا اواسط تیرماه برای رسیدگی تدریجی انگوریاقوتی در این منطقه برنامه ریزی کرد و با این روش ارزش اقتصادی این انگور، بیشتر و به سود انگورکاران منطقه خواهد شد.

نویسندگان

حسن محمودزاده

دانشیار و عضو هیات علمی/ بخش تحقیقات زراعی باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی.

حمیدرضا فنایی

دانشیار و عضو هیات علمی/بخش تحقیقات زراعی باغی ،مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی سیستان، سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی.