مقایسه اثربخشی دو روش آموزش تنظیم هیجانی و بازآموزی اسنادی بر بهبود نشانه های اهمالکاری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آجا

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 40

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SINA-25-4_005

تاریخ نمایه سازی: 21 اسفند 1402

چکیده مقاله:

زمینه و اهداف: اهمالکاری بر عملکرد تحصیلی دانشجویان بسیار تاثیرگذار است و عدم پیشگیری از آن خسارات جبران ناپذیری تحمیل می کند. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی مداخله بازآموزی اسنادی و تنظیم هیجانی بر بهبود نشانه های اهمالکاری دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی آجا انجام شد. روش بررسی: این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی همراه با مراحل پیش آزمون و پس آزمون بود. از بین دانشجویان مشغول به تحصیل در نیمسال اول تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ با روش نمونه گیری در دسترس ۳۰ دانشجو که با توجه به پرسشنامه SCL۹۰ از سلامت روانی برخوردار بودند و در عین حال بالاترین نمره را در پرسشنامه اهمالکاری تحصیلی سولومون و راث بلوم کسب کردند به عنوان نمونه انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی قرار گرفتند. آموزش های بازآموزی اسنادی در طی ۷ جلسه و تنظیم هیجانی طی ۸ جلسه یک ساعته به اعضای دو گروه آزمایشی ارائه گردید. از مقیاس اهمالکاری در مراحل پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس تک متغیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.  یافته ها: با کنترل اثرات پیش آزمون، دو روش مداخله بر بهبود نشانه های اهمالکاری تاثیرگذار بود و نتایج حاصل از آزمون تعقیبی نشان می دهد که روش بازآموزی اسنادی در بهبود علائم اهمالکاری نسبت به روش تنظیم هیجانی اثربخش تر است.  نتیجه گیری: استفاده از نتایج پژوهش حاضر در طراحی برنامه های آموزشی پیشگیرانه و بهبود عملکرد تحصیلی دانشجویان موثر است.

نویسندگان

نادیا سلطانی

Department of psychology, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

علی شیخ الاسلامی

Department of psychology, Aja University of Medical Sciences, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Armani Kian A, Rostami B, Moosavi SE, Maghbooli M, Fakoor ...
  • doi:۱۰.۳۲۵۹۸/ijpcp.۲۶.۲.۲۸۱۷.۱۲. Schuenemann L, Scherenberg V, von Salisch M, Eckert M. ...
  • doi:۱۰.۳۳۸۹/fpsyg.۲۰۲۲.۷۸۰۶۷۵۳. Shahbaziyankhonig A, Samimi Z, Farid A. The relationship of ...
  • doi:۱۰.۱۸۸۶۹/acadpub.erj.۳.۳۳.۱۳۴. Grunschel C, Schwinger M, Steinmayr R, Fries S. Effects ...
  • Solomon LJ, Rothblum ED. Academic procrastination: Frequency and cognitive-behavioral correlates. ...
  • Motie H, Heidari M, Sadeghi MA. Predicting academic procrastination during ...
  • نمایش کامل مراجع