عوامل موثر بر پذیرش رایانش ابری در بیمارستان: مطالعه ای مبتنی بر نظریه یکپارچه پذیرش و استفاده از تکنولوژی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 46

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JMIS-9-4_006

تاریخ نمایه سازی: 28 اسفند 1402

چکیده مقاله:

هدف سازمان های مراقبت بهداشتی برای کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری از فناوری های نوینی مانند رایانش ابری استفاده می کنند. چون پذیرش یک فناوری توسط کاربران نقش اساسی در موفقیت آن دارد، در این مطالعه عوامل موثر بر پذیرش این فناوری از سوی کارکنان بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بررسی شده است.  روش ها این مطالعه توصیفی تحلیلی با طراحی مقطعی در سال ۱۴۰۰ انجام شد. مشارکت کنندگان ۲۸۴ نفر از کارکنان ۳ بیمارستان آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بودند که با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گرد آوری این مطالعه پرسش نامه استاندارد تئوری واحد پذیرش و استفاده از فناوری بود که روایی این ابزار توسط خبرگان و پایایی آن با آلفای کرونباخ (۰/۸۸) تایید شد. با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه ۲۴، علاوه بر آمار توصیفی ( شاخص های مرکزی و پراکندگی) تحلیل های آماری ( تی مستقل، آنووا و پیرسون) نیز انجام شد. همچنین برای مشخص شدن تاثیر بار عاملی هر کدام از متغیر ها از نرم افزار لیزرل استفاده شد. یافته ها سابقه استفاده از فناوری رایانش ابری در قصد استفاده و استفاده در عمل از این فناوری تاثیر معناداری داشته است (۰/۰۰۱>P). همچنین رابطه بین عوامل اجتماعی، شرایط تسهیل کننده، قصد رفتاری و رفتار استفاده با قصد استفاده و استفاده در عمل از فناوری رایانش ابری تایید شد که تاثیر آن ها روی قصد استفاده بیشتر بوده است. نتیجه گیری آگاهی و دانش فردی، شرایط سازمانی مناسب و زیر ساخت های لازم عوامل کلیدی در پذیرش رایانش ابری است.

نویسندگان

محمد حسین حیوی حقیقی

Department of Health Information Technology, Faculty of Paramedicine, Hormozgan University of Medical Sciences, Bandar Abbas, Iran.

جهانپور علیپور

Department of Health Information Technology, Faculty of Paramedicine, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran.

محمد دهقانی

Department of Basic Medical Sciences, Faculty of Medicine, Khomein University of Medical Sciences, Khomein, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Randall D, Goel P, Abujamra R. Blockchain applications and use ...
  • Goli-Malekabadi Z, Sargolzaei-Javan M, Akbari MK. An effective model for ...
  • Otomo M, Hashimoto K, Uchida N, Shibata Y, editors. Mobile ...
  • Rajabion L, Shaltooki AA, Taghikhah M, Ghasemi A, Badfar A. ...
  • Oliveira T, Thomas M, Espadanal M. Assessing the determinants of ...
  • نمایش کامل مراجع