آسیب شناسی روش تدریس نظام آموزشی در ایران با تکیه بر منابع کهن، آیات و روایات

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 84

فایل این مقاله در 21 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RELIGION02_043

تاریخ نمایه سازی: 11 فروردین 1403

چکیده مقاله:

کشور عزیز ما ایران، با توجه به سبقه ی غنی دانش ساز خود، اکنون دچار مشکلات متعددی گردیده که منجر به افت کیفیت و کارآمدی آن شده است. این مسئله تاثیرات منفی بر سبک زندگی انسانی - اسلامی جامعه و فرد داشته که ناسازگار با هویت ملی و فرهنگی است. در این مقاله قصد داریم با استفاده از روش تحلیل تجربیات و شواهد مشهود، عوامل اساسی اسیب زای سیستم علمی کشور را شناسایی بررسی کنیم. همچنین با تکیه بر منابع قرآنی وحدیثی، راهکارهای عملی و موثر برای بهبود وضعیت فعلی و تحقق سبک زندگی اسلامی را ارائه خواهیم داد. یافته های تحقیق نشان می دهد که عوامل اساسی اسیب زای سیستم علمی کشورعبارتند از: نبود سیستم پرورش پژوهشگر، تقلید بدون تحقق، فقدان هدف گذاری و برنامه ریزی استراتژیک، نبود نظام موثر پژوهش و نشر علم، ضعف در سطح آموزش و پرورش استعدادها، فقدان حس مسئولیت و تعالی جستجو راهکارهای پیشنهعاد شده برای بهبود این وضع عبارتند از: تغییر روش آموزش از محتوا محوری به پژوهش قابل حصول و پاسخگو به نیازهای جامعه اسلامی، ترویج فرهنگی مسئولیت پذیری و اخلاق پژوهشی در بین دانش آموزان دانشجویان و اساتید نتیجه گیری این است که با اجرای این راهکارها، می توان سیستم علمی کشور را به سمت تحقق اهداف اسلامی و ملی هدایت کرده و سبک زندگی انسانی - اسلامی را در جامعه ترویج کرد.

کلیدواژه ها:

روش تدریس ، آسیب شناسی روش تدریس ، سیستم علمی کشور ، نظام آموزش و پرورش

نویسندگان

معین پورصادق

دانشجوی دکتری تخصصی علوم قرآن و حدیث (دستیار آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی مشهد)، واحد گرگان، دانشگاه آزاد اسلامی گرگان، ایران.

زهرا طالب نژاد

دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ اسلام (و دانشجو کارشناسی ارشد تاریخ پزشکی دانشگاه شاهد تهران)، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین ایران.