بررسی عوامل موثر بر شادابی و نشاط دانش آموزان در مدرسه

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 44

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

RTTCH02_1403

تاریخ نمایه سازی: 16 فروردین 1403

چکیده مقاله:

هدف از پژوهش حاضر بررسی عوامل موثر بر شادابی و نشاط دانش آموزان در مدرسه می باشد. این تحقیق با روش تحلیل محتوا و با رویکرد کیفی و به صورت علمی مروری انجام گرفته است و از طریق مطالعه کتابخانه ای - اسنادی بوده است . شاداب سازی و ایجاد روحیه شاد در دانش آموزان و جلوگیری از افسردگی آن ها باعث می شود افرادی هدفمند، کارآمد و مسئولیت پذیر در جامعه داشته باشیم . در این میان عوامل متعددی دست به دست هم داده تا این هدف محقق شود. مهم ترین عامل نقش مدرسه است ، تربیت فرزند از اوان زندگی و ایجاد نشاط او و پیوند میان خانواده و مدرسه و تعامل این دو در ایجاد هماهنگی با هم می تواند روشی موثر برای ایجاد شادابی در فرزند پیدا و اجرا شود. نقش مدرسه ، معلمان و سایر اولیاء مدرسه بر کسی پوشیده نیست . بنابراین با ایجاد مدرسه ای شاد می توان به پرورش افرادی شاد و کارآمد برای جامعه ای موفق امیدوار بود. دانش آموزان مهم ترین رکن نظام آموزش و پرورش هر کشوری محسوب می شوند. شاد زیستن برای کودک به همان اندازه مهم است که تغدیه خوب، محبت کردن و حفاظت از او اهمیت دارد، زیرا سلامت روحی و روانی و فیزیکی و جسمانی او را تامین می کند. نشاط و شادابی در مدرسه باعث رشد و تکامل همه ابعاد وجودی یک دانش آموز در بعد جسمانی ، شناختی ، عاطفی ، اخلاقی و معنوی می شود . با توجه به اینکه ایجاد نشاط و شادابی یکی از موثرترین راه ها برای افزایش بهداشت روانی در جامعه است ، مدرسه بعنوان یک نهاد می تواند با بوجود آوردن زمینه ها و برنامه هایی باعث هر چه شاداب کردن جامعه شود. اگر در مدرسه شوق زندگی کردن بوجود آید خود به خود اثرگذار بر جامعه خواهد بود. انسان های شاد زندگی خود را تحت کنترل دارند، مسئولیت پذیرند، هدفمند هستند، دید مثبت به زندگی دارند. آینده نگر و امیدوارند و در مقابل مشکلات و سختی ها از پای نمی نشینند. برای دست یابی به تحقق آرمان های مربوط به شاداب سازی مدارس باید تحولات جدی در نگرش مدیران و مسئولان نظام آموزش و پرورش ایجاد نمود. در واقع شاداب سازی مدارس را باید در ابعاد ظاهری و ابعاد معنوی جستجو کرد.

نویسندگان

فائزه موسوی

کارشناسی ارشد، تاریخ و فلسفه آموزش و پرورش، دانشگاه آذربایجان غربیآموزش پرورش شهرستان ایجرود، کانون فرهنگی و تربیتی امام حسین(ع)

فائزه نجفی شهبازی

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان الزهرا(س) زنجانآموزش پرورش ناحیه ۱ زنجان، آموزشگاه شاهد تفویضی

زهرا موسوی قیداری

کارشناسی ، آموزش ابتدایی ، دانشگاه فرهنگیان الزهرا(س) زنجانزنجان، اداره آموزش پرورش منطقه بزینه رود، آموزشگاه ۲۲بهمن حسام آباد