تبیین وضعیت حضور شبکه های صداوسیما در شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 35

فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_MCRU-1-2_012

تاریخ نمایه سازی: 21 فروردین 1403

چکیده مقاله:

این نوشتار در پی پاسخ این پرسش و مسئله اساسی است که امروزه شبکه های مختلف رادیویی و تلویزیونی در ایران تا چه اندازه از شبکه های اجتماعی برای پیشبرد اهداف و ماموریت های خود و جذب مخاطب استفاده می کنند؟ شیوه استفاده و حضور صداوسیما در شش رسانه اجتماعی پرمخاطب در ایران (تلگرام، اینستاگرام، توییتر، سروش، بله و ایتا) چگونه است؟ این تحقیق به دلیل اکتشافی بودن فرضیه ندارد. نظریه اصلی این تحقیق، نظریه «هم گرایی رسانه ای» است. محقق از روش تحقیق کمی تحلیل محتوا استفاده کرده است. شاخص های تحقیق عبارت اند از: پلتفرم رسانه اجتماعی، نوع صفحه، تاریخ ایجاد، تعداد کل پست ها، تعداد عضو، تعداد لایک، تعداد بازانتشار (ری توییت)، تعداد بازدید، تعداد پست روزانه و تعداد کامنت.تعداد جامعه آماری و نمونه، هشتاد مورد و کل شماری شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد صداوسیما بازخورد مناسبی از فعالیت در شبکه های اجتماعی دریافت نمی کند. هیچ یک از شبکه های صداوسیما که سروش وابسته به این سازمان است، در رتبه اول تا سوم پرنفوذترین رسانه ایران قرار نگرفته اند. از طرف دیگر پرنفودترین شبکه صداوسیما یعنی شبکه ورزش در شبکه اجتماعی اختصاصی صداوسیما یعنی سروش، توانسته است حداکثر ۱۱۲ هزار عضو را جذب خود کند. اصلی ترین رسانه اجتماعی شبکه های صداوسیما میان همه انواع رسانه ها و شبکه های اجتماعی داخلی و خارجی، اینستاگرام است. شبکه های صداوسیما به طرز بسیار محسوسی در شبکه توییتر دارای مخاطب اندکی هستند.

کلیدواژه ها:

شبکه های اجتماعی ، رسانه های اجتماعی ، رسانه های ارتباط جمعی ، شبکه های رادیویی و تلویزیونی ، صداوسیما

نویسندگان

علی مصریان

دانشجوی دکترا، گروه مدیریت رسانه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران

عطاء الله ابطحی

دکترای تخصصی، استادیار گروه مدیریت رسانه، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی اصغر محکی

دکترای تخصصی، استادیار، عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات، تهران، ایران

محمد سلطانی فر

دکترای تخصصی، استادیار، دانشیارگروه علوم ارتباطات اجتماعی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

علی گرانمایه پور

دکترای تخصصی، استادیار، عضو هیئت علمی گروه مدیریت رسانه دانشکده علوم اجتماعی، ارتباطات و رسانه واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :