مقایسه ظرفیت نگهداری تلاش و علاقه برای اهداف بلندمدت و تاب آوری در سطوح متفاوت انتقال در داستان های مرتبط با موفقیت

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 25

فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CHILD-10-4_006

تاریخ نمایه سازی: 25 فروردین 1403

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: داستان­ ها دارای چنان قدرتی هستند که می­ توانند خوانندگان را وارد دنیای تخیلی کنند و تغییراتی را در خوانندگان موجب شوند؛ در واقع داستان ­ها می ­توانند خوانندگان را به نوعی به مکان ­ها و زمان ­های متفاوتی ببرند. در همین راستا مطالعه حاضر با هدف مقایسه ظرفیت نگهداری تلاش و علاقه برای اهداف بلندمدت و تاب­آوری در سطوح متفاوت انتقال در داستان­های مرتبط با موفقیت انجام شد. روش­: در این مطالعه علی - مقایسه­ ای، از بین دانش ­آموزان دختر و پسر مدارس دوره متوسطه یکم شهر رشت (۱۳۹۹)، ۲۰۰ دانش ­آموز با روش نمونه ­گیری در دسترس انتخاب شدند. در ابتدا پنج داستان کوتاه در رابطه با موفقیت به آنها داده شد تا مطالعه کنند. پس از مطالعه داستان ­ها، دانش ­آموزان به فرم کوتاه مقیاس انتقال (آپل و همکاران، ۲۰۱۵)، مقیاس کوتاه ثبات (داکورث و کیون، ۲۰۰۹) و مقیاس تاب­ آوری کانر-داویدسون (کانر و داویدسون ، ۲۰۰۳) پاسخ دادند. با استفاده از فرم کوتاه مقیاس انتقال (آپل و همکاران، ۲۰۱۵)، سطوح درآمیختگی دانش­ آموزان در داستان­ های مرتبط با موفقیت سنجیده شد. در پایان تحلیل داده ­ها با نرم­ افزار SPSS۲۴ و با استفاده با روش تحلیل واریانس چند­متغیره انجام شد. یافته­ ها: نتایج به دست آمده نشان داد که بین ظرفیت نگهداری تلاش و علاقه برای اهداف بلندمدت و تاب ­آوری در دو گروه تفاوت معناداری وجود دارد (۰/۰۰۱>P). شرکت ­کنندگان گروه سطح بالا انتقال داستان، از ظرفیت نگهداری تلاش و علاقه برای اهداف بلندمدت (۲۹/۵۲) و تاب­آوری (۶۷/۰۵) بیشتری از خود نشان دادند (۰/۰۰۱>P). نتیجه ­گیری: بر اساس نتایج به دست آمده می­توان چنین استدلال کرد که انتقال داستان نوع خاصی از ایجاد انگیزه و موفقیت است که باعث شده دانش ­آموزان در داستان­ ها و تاثیرپذیری آنها از محتوای داستان­ها غرق بشوند و از نظر انگیزشی و هیجانی ارتقا پیدا کنند.

کلیدواژه ها:

Narrative transportation ، a narrative about success ، grit ، resiliency ، students ، انتقال در متن ، متن مرتبط با موفقیت ، ثبات ، تاب آوری ، دانش آموزان

نویسندگان

فرزین باقری شیخانگفشه

Faculty of Humanities, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

وحید صوابی ­نیری

Ardabil Branch, Islamic Azad University, Ardabil, Iran

مریم سعیدی

Tonekabon Branch, Islamic Azad University, Tonekabon, Iran

مهسا حاتم

Faculty of Literature and Human Sciences, University of Guilan, Rasht, Iran

سیده مریم موسوی

Department of Nursing and Midwifery, Rasht Branch, Islamic Azad University, Rasht, Iran

رضا شباهنگ

Faculty of Psychology and Educational Sciences, University of Tehran, Tehran, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :