بررسی ارتباط بین استرس، اضطراب، افسردگی و تاب آوری در پرستاران شاغل در بخش های کووید_۱۹ در بیمارستان آموزشی شهر الحله عراق سال ۱۴۰۱

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 38

نسخه کامل این مقاله ارائه نشده است و در دسترس نمی باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJNR-19-1_007

تاریخ نمایه سازی: 28 فروردین 1403

چکیده مقاله:

چکیده زمینه و هدف : بیماری همه گیر کووید ۱۹ بار مسئولیت سنگینی را بر عهد ی سیستم مراقبت های بهداشتی قرار داده است وسبب به وجود آمدن مشکلات روانی در میان تمامی پرسنل کادر درمان بخصوص پرستاران که بیشترین ارتباط را با این بیماران دارند، شده است. پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط بین استرس، اضطراب، افسردگی و تاب آوری پرستاران در زمان شیوع بیماری کووید۱۹، در بیمارستان های آموزشی حله عراق انجام شده است. روش بررسی: پژوهش حاضر مقطعی و از نوع توصیفی و تحلیلی است و در نوزده بخش از سه بیمارستان آموزشی حله در عراق انجام شده است.در این تحقیق نمونه ها ۳۵۰ پرستار بودند و به روش تصادفی انتخاب شدند. داده ها از فروردین تا شهریور  ۱۴۰۱ و با ابزار پرسشنامه جمعیت شناختی؛ مقیاسDASS ۴۲  و مقیاسCD-RISK ۲۵  جمع اوری شد. داده ها با استفاده از برنامه SPSS نسخه ۲۶ تحلیل شدند. یافته ها:یافته های پژوهش نشانگر سطح اضطراب بالا، سطح استرس و افسردگی متوسط و تاب آوری بالا می باشد. بین تاب آوری و افسردگی همبستگی منفی معناداری وجود داشت ( ۰.۰۰۷P-value :) همچنین بین تاب آوری و استرس و اضطراب رابطه معناداری وجود نداشت. نتیجه گیری: سطح استرس، اضطراب و بخصوص افسردگی در میان پرستاران شاغل در  دوران کووید متوسط رو به بالا بود. همچنین سطح تاب آوری در طول این بیماری همه گیر در میان پرستارانی که در بخش های کووید ۱۹ کار می کردند ،زیاد بوده است. مشکلات سلامت روانی مانند استرس زیاد و اضطراب  و افسردگی تاثیر قابل توجهی در مراقبت پرستاری دارد. پرستارانی که تاب اوری بالایی دارند، دارای قدرت های درونی هستند که آن ها را در مقابله با موقعیت های دشوار و بحران هایی چون کووید مقاوم می سازد.

نویسندگان

میترا خوبی

tarbiat modares university

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Al-Gelban KS, Al-Amri HS, Mostafa OA. Prevalence of Depression, Anxiety ...
  • Kim EY, Chang SO. Exploring nurse perceptions and experiences of ...
  • Sharma R, Singh H, Murti M, Chatterjee K, Rakkar JS. ...
  • Bohlken J, Schömig F, Lemke MR, Pumberger M, Riedel-Heller SG. ...
  • Bakhtiari Z, Ramezani-badr F, Amini K. The stress, anxiety and ...
  • Nickell LA, Crighton EJ, Tracy CS, Al-Enazy H, Bolaji Y, ...
  • Yusefi AR, Daneshi S, Davarani ER, Nikmanesh P, Mehralian G, ...
  • Doo EY, Kim M, Lee S, Lee SY, Lee KY. ...
  • نمایش کامل مراجع