بررسی اثر رژیم آبیاری بر گیاه دارویی آویشن باغی Thymus vulgaris L

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 897

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDCONF01_1611

تاریخ نمایه سازی: 28 اردیبهشت 1392

چکیده مقاله:

آویشن.Thymus vulgaris L یکی از گیاهان تیره نعناعیان است که به صورت بوته های پرپشت در دامنه های خشک و بین تخته سنگ های نواحی مختلف مدیترانه از جمله در کشورهای فرانسه، پرتغال، اسپانیا، ایتالیا و یونان می روید. این گیاه در نواحی نیمه خشک زلاندنو به میزان چندین هزار هکتار به صورت خودرو وجود دارد آویشن همه ساله در سطح وسیعی از کشورهای اسپانیا، آلمان، فرانسه، پرتغال، آمریکا، چک ،اسلواک، مجارستان و شمال آفریقا کشت می شود[ 5]. در ایران نیز سطح زیر برای بررسی نقش رژیم های مختلف آبیاری و تنش بر عملکرد و 10 و 14 روز مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار ، اجزاء عملکرد بابونه ، سه رژیم آبیاری 7 انجام شد..این مطالعه در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهید هاشمی نژاد مشهد در سال 1390 انجام گرفت . ارتفاع بوته، تعداد گل ، وزن تر گل وعملکرد بذر با فواصل یک هفته ای از اردیبهشت تا پایان دوره زایشی گیاه اندازه گیری شدند . نتایج جدول آنوا اختلاف معنی داری را نشان نمیدهند ، نتایج با استفاده از آزمون دانکن مورد مقایسه قرار گرفتند . و تمامی تیمارها عملکرد یکسانی را از نطر آماری نشان دادند . این نکته که در هیچیک از صفات زراعی اختلاف معنی داری مشاهده نشده است نشاندهنده مقاومت این گیاه به خشکی می باشد . گرچه کمبود آب و تغییر رژیم آبیاری تاثیرات خود را عملا بر درصد اسانس و مقدار ترکیبات آن نشان می دهد .

نویسندگان

امین باقری

دانشجویان کارشناسی تولید بهره برداری گیاهان داروئی مجتمع آموزش جها د

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امیدبیگی، رضا. تولید و فرآوری گیاهان دارویی _ جلد سوم ...
  • زرگری، علی. گیاهان دارویی چاپ ششم انتشارات دانشگاه تهران 1369 ...
  • ت م31.3 د 13.20 24.16 0 ه..4 ...
  • James TK, Rahman A, and Douglas JA. Control of weeds ...
  • Malik MS, Satter A and Khan SA. Essential oils of ...
  • نمایش کامل مراجع