بررسی اثر کیفیت های مختلف آب آبیاری روی تولید بیودیزل از دانه های منداب

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 651

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_022

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

به دلیل اهمیت روز افزون نقش انرژی در جهان از یک طرف و تجدیدناپذیری سوختهای فسیلی و مسائل زیست محیطی ناشی از این دسته از سوختها از طرف دیگر، در سالهای اخیر سرمایهگذاری و مطالعات چشمگیری به منظور تامین منابع مناسبی از سوختهای جایگزین در کشورهای مختلف جهان صورت گرفته است. در این میان سوختهای زیستی (بیودیزل و بیواتانول)، یکی از مطلوبترین مواد جایگزین معرفی شده است. بیو دیزل را میتوان منابع مختلفی از جمله روغن های سوخته خانگی صنعتی یا خانگی، دانههای روغنی، درختچهها ویا درختان روغنی وغیره تولید نمود. در حال حاضر مانع اصلی عدم توسعه صنعت بیودیزل ، هزینه بالای تولید مواد اولیه فوق میباشد. در بین مواد اولیه فوق ،دانه منداب یکی از کم هزینه ترین این دانه بوده که میتوان از آن به عنوان سوخت جایگزین بیودیزل استفاده نمود..بحران کمبود آب یکی از چالش هایی است که امروزه جهان با آن مواجه است. محدودیت منابع آب توجه محققین را به استفاده اصولی از آب های غیرمتعارف مانند آب های شور، پساب های شهری و صنعتی به خود معطوف نموده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر سه کیفیت آب ابیاری روی تولید بیودیزل از دانه های منداب است. نتایج نشان داد که حداکثر بیوماس، عملکرد دانه منداب ، روغن، تفاله و بیودیزل از گیاهان منداب آبیاری شده با پساب فاضلاب تصفیه شده و حداقل آن از گیاهان آبیاری شده با آب معمولی (شاهد) بدست آمد. صفات اندازه گیری شده فوق برای گیاهان آبیاری شده با فاضلاب خام بین پساب فاضلاب تصفیه شده و آب معمول بود.

نویسندگان

عباس المدرس

دانشیار گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان

راضیه جوانی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اصفهان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جلالی، ع. گلوی، م. قنبری، ا. رمرودی، م _ یوسف ...
  • Jirovetz, L., Smith, D., Buchbauer, G. 2002. Aroma Compound Analysis ...
  • نمایش کامل مراجع