اثر تیمارهای مختلف هورمونی بر فعالسازی جوانههای جانبی پایههای بالغ گز روغنی Moringa peregrina در محیط کشت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 755

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIBIOTECH03_456

تاریخ نمایه سازی: 27 تیر 1392

چکیده مقاله:

گز روغنی یکی از گونههای بومی مناطق جنوب شرقی کشور ماست که به خشکی مقاوم و به رغم اهمیت زیاد از نظر دارویی، زیستمحیطی، صنعتی و غذایی به دلیل برداشت بیرویه بذر و عدم توجه ساکنین به حساسیتهای ویژهاش، در معرض فرسایش ژنتیکی و خطر قرار گرفته است. در این تحقیق سعی شده تا مقدمات ریزازدیادی ژنوتیپهای برتر فراهم تا ضمن حفظ تنوع ژنتیکی، نهال کافی جهت احیا در رویشگاههایی که امکان کشت تجاری وجود دارد، فراهم شود. به این منظور تعدادی قلمه از پایههای برتر این گونه از رویشگاههای طبیعی واقع در نیکشهر در استان سیستان و بلوچستان، نمونهبرداری و با اعمال تیمارهای مختلف سترونسازی، ابتدا این مرحله بهینه گردید. قلمههای چوبی با قطر کمتر از 6 میلیمتر به قطعات کوچکتر حامل یک جوانه تقسیم و پس از سترون- سازی به محیطهای کشت حاوی هورمونهای مختلف انتقال و پس از ظهور جوانههای جانبی و رشد، یادداشتبرداری صورت گرفت. نتایج نشان داد که محیط- های مختلف کشت تفاوت معنیداری در القاء رشد از خود نشان دادند. یکی از نتایج منحصر به فرد، فعال شدن جوانههای جانبی قطعات قلمههای ضخیم بود که تا کنون گزارشی از جوانهدار شدن آن در منابع موجود داده نشده است. لازم به ذکر است که هیچ گزارشی از تکثیر رویشی این گونه از طرق مختلف رویشی از جمله قلمه و ریزقلمه داده نشده است. علاوه بر تعیین مناسبترین روش سترونسازی، نتایج این مطالعات نشان داد که محیط کشت MS با نصف میزان نیترات و هورمون BAP و اسیدآمینه و ویتامین اضافی محیط کشت بهینه جهت فعال شدن جوانههای جانبی ریزنمونههای این گونه است.

نویسندگان

ربابه پناهزاده پریخان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیوتکنول وژی کشاورزی، دانشگاه پیام نور

حسین میرزایی ندوشن

استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران

فرشته اسدی کرم

استاد پژوهش، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، تهران

محمد علی ابراهیمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی بیوتکنول وژی کشاورزی، دانشگاه پیام نور

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hegazy A. K., O. Hammouda, J. Lovett-Doust, and N. H. ...
  • Islam, S., Akthar Jahan, M.A., and Khatun, R. 2005. In ...
  • Martin, L.P. 2000. The Moringa Tree. An ECHO Technical note ...
  • Steinitz, B., Tabib, Y., Gaba, V., Gefen, T. and Vaknin, ...
  • Stephenson K. K. and J. W. Fahey, 2001. Development of ...
  • نمایش کامل مراجع