میزان آمادگی کارکنان کارخانه های آرد شهرستان بندرعباس در مورد اجرای کایزن

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 780

فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMIIMAIEO01_208

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1392

چکیده مقاله:

کایزن به معنای بهبود پیوسته و مداوم، توآم با مشارکت همه افراد در یک شرکت یا سازمان (مدیریت ارشد و مدیران و کارگران) بکاررفته است. کایزن مفهومی چتی شکل است که بیشتر شیوه های خاص ژاپنی را که اخیراً شهرت جهانی یافته اند در بر می گیرد. از جمله: مشتری گرایی، کامبان، کنترل کیفی جامعف بهبود کیفیت، علوم و تکنولوژی ربات، تولید به موقع، هسته های کنترل کیفیت، تولید بی نقص، سیستم پیشنهادات، فعالیتهای گروهی کوچک، اتوماسیون، همکاری متقابل مدیریت و کارگران، نظم و مقررات محیط کار، بهبود بهره وری، سیستم جامع تعمیرات بهره ور و تولید محصول جدید. استراتژی کایزن نه تنها در حوزه های تجاری بلکه به گونه ای گسترده در حوزه های غیرتجاری از قبیل خدمات دولتی، مدارس و دیگر سازمانها نیز کاربرد دارد و حتی در کشورهایی با اقتصاد کنترل شده نیز مفید واقع خواهد شد. با توجه به این موضوع هدف این پژوهش بررسی میزان آمادگی کارکنان کارخانه های آرد برای اجرای کایزن می باشد که پس از طراحی پرسشنامه ای راجع به کارگیری کایزن در صنعت آرد شهرتان بندر عباس و توزیع پرسشنامه ها بین کارکنان کارخانه های آرد این شهرستان، این هف را پیگیری کردیم. جامعه آماری این پژوهش متشکل از دو کارخانه آرد خاتم و صدف در شهرستان بندر عباس می باد و نمونه مورد بررسی شامل 20 نفر از کل کارکنان دو کارخانه می باشد. و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که چنانچه بحث کایزن بصورت کاربردی مطرح شود و مدیریت ارشد به همراه تمام کارکنان نسبت به بکارگیری آن اهتمام ورزند، به سادگی می توان با استفاده از استراتژی ها و مفاهیم مختلف مطرح شده در کایزن، به پیشرفتها و تحولات چشمگیری در این صنعت و بلکه در موارد مختلف دیگر دست یافت. چون کارکنان آمادگی لازم برای پذیرش کایزن را دارا هستند.

کلیدواژه ها:

کایزن ، بهبود مستمر ، مشتری گرایی ، کنترل کیفیت جامع TQC ، کنترل کیفیت آماری ، کامبان ، تولید به موقع JIT ، بهبود بهره وری ، گمبا ، جیدوکا (jidoka) یا سیستم توقف خودکار ، نقاط چک و کنترل ، مدیریت کارکردی متقابل

نویسندگان

علیرضا اکبری نسب

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مدیریت بازرگانی- مالی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سید مهدی الوانی، نصرا ...میرشفیعی(مولفین) _ «مدیریت تولید»، چاپ پانزدهم(82 ...
  • ماساکی ایمایی (تالیف)، «کایزن کلید موفقیت ژاپنی»، ترجمه محمد حسین ...
  • کاظم نقندریان‌(تالیف)، «کنترل کیفیت»، چاپ پنجم(1380)، دانشگاه علم وصنعت ایران. ...
  • احمد جعفرنژا د، محمدفاریابی باسمنج ...
  • عملیات»‌چاپ سوم(83 13)، انتشارات صغار _ا، _ اشراقی. ...
  • شهنام طاهری(تالیف)، «بهره وری و تجزیه و تحلیل آن در ...
  • سیدمحمدسید حسینی (تالیف و ترجمه ...
  • تعمیرات»، چاپ دوم(1380)، سازمان مدیریت صنعتی. ...
  • _ رامین سامان آذری، مقاله تفکرکایزن و تکنولوژی کایزن، مجله ...
  • نمایش کامل مراجع