مقایسه مشخصه های کمی بذر بنه (گونه اصلی در جنگل ایرانی تورانی) در طبقات ارتفاع ازسطح دریا جهت استفاده از این گونه در احیاء پوشش جنگل (مطالعه موردی: یزد)

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 715

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

DESERTWETLAND03_379

تاریخ نمایه سازی: 28 آذر 1392

چکیده مقاله:

بذر عامل در امر احیا، توسعه جنگلها و جنگلکاریها محسوب و در این میان انتخاب بذور با کیفیت و رسیده و پر دارای اهمیت بسیاری است. با هدف مقایسه مشخصههای کمی بذر درخت بنه در طبقات ارتفاع از سطح دریا، جنگل باغشادی، در شهرستان خاتم- واقع در جنوبیترین نقطه استان یزد انتخاب شد. منطقه فوق به سه کلاسه ارتفاعی؛ کلاسه 1، کمتر از 2200 متر؛ کلاسه 2500 ،2 2200 متر و کلاسه 3، بیشتر از 2500 متر از سطح دریا تقسیم شد و در هر طبقه ارتفاع از سطح دریا جغرافیایی تعداد 20 درخت بنه انتخاب شد و در کل در بخش 60 درخت بنه نمونه بذر جمعآوری و مشخصههای کمی وزن 1000 دانه، درصد پوکی بذر، طول بذر و عرضبذر اندازهگیری شد. از آزمونtمستقل و دانکن با سطح اطمینان 95 درصد جهت مقایسه مشخصههای کمی بذور در بخش قرق و غیر قرق و جهتهای جغرافیایی استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مشخصههای وزن 1000 دانه، درصد پوکی، طول بذر و عرضبذر در طبقات ارتفاع از سطح دریا اختلاف معنیدار در سطح 95 درصد وجود داشته و مقدار مشخصههای فوق در طبقه ارتفاعی 25-2200 متر از سطح دریا به ترتیب 50 گرم، 12 درصد 8/4 و7 میلیمتر است. نتایج نشان داد که قرق بر وضعیت کمی و کیفی بذر درختان بنه تأثیر مثبت داشته و درصد پوکیدگی بذر درختان در دامنه جنوبی بیشتر از دامنههای دیگر بوده و لحاظ مشخصههای وزن 1000 دانه، طول بذر و عرضبذر در بخش قرق و غیر قرق دامنه شمالی بر دیگر جهتهای جغرافیاییبرتری دارد. بذور موجود در دامنه شمالی دارای پوکیدگی کمتر و وضعیت کمی بهتری هستند مناسبتر هستند، در کل بذر درختان واقع در دامنه شمالی بخش قرق جهت جنگلکاری در مناطق خشک و نیمه خشک از اهمیت بیشتری برخوردارند و باید بیشتر مد نظر قرق گیرند.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

مازیار حیدری

دانشجوی دکتری جنگلداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری

سیدانور حسینی

ریاست اداره منابع طبیعی پیرانشهر، آذربایجان غربی

سروش ذبیح اللهی

دانشجوی کارشناسی ارشد جنگلداری دانشگاه تهران، کرج

رضا حسین حیدری

استادیار گروه جنگلداری دانشگاه رازی کرمانشاه، کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • رستمی کیا، ی، (188). ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی بذور ... [مقاله کنفرانسی]
  • _ با بیابان‌زایی و توسعه ادار تالاب‌های کویری ایران، اراک، ...
  • میرزایی ندوشن، ح، (1378) . تنوع ژنتیکی درصد پوکی بذر ...
  • یوسفی، بایزید، (1380). بررسی مقایسه‌ای خصوصیات اکولوژیکی و ژنتیکی جمعیت‌های ...
  • خاتم ساز، محبوبه، (1367). فلور ایران، شماره 4 تیره پسته، ...
  • نمایش کامل مراجع