کنترل بیولوژیک قارچ بیماری زا عامل پوسیدگی زغالی (Macrophomina phaseolina) با استفاده از Streptomyces sp. BJ03 جدا شده از رسوبات نواحی شمالی ایران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,252

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0008

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

ماکروفومینا فازولینا یک قارچ بیماری زای گیاهی است که دامنه میزبانی فراوانی داشته و هر ساله خسارات زیادی را برای کشاورزان در سراسر دنیا پدید می آورد. این قارچ دارای میزبان های متفاوت مانند سویا، خربزه، لوبیا، نخود، کاج، کوکب کوهی، کیوی، پنبه و کنجد است. این قارچ بیماریزا خاک زاد میزبانهای خود را در مرحله ابتدایی رشد مانند بذر و گیاهچه آلوده کرده و در نهایت باعث کاهش شدید عملکرد می شود. در این آزمایش اثرات ضد قارچی 55 سویه اکتینومیست جدا شده از نواحی رسوبی شمال ایران بر روی ماکروفومینا با استفاده از روش انتشار در آگار بررسی شد. از بین سویه های مورد بررسی 3 سویه روی این قارچ بیماریزا اثرات ضدقارچی نشان دادند که یکی از آنها دارای بیشترین تأثیر ممانعت کنندگی بر این قارچ بود که این سویه با نام Streptomyces sp. BJ03 در بانک اطلاعات ژنی (NCBI) ثبت شد. مطالعات بر روی ماهیت بازدارندگی این سویه بر ماکروفومینا فازولینا حاکی از تولید آنزیم کیتیناز توسط Streptomyces sp. BJ03 بود. وجود آنزیم کیتیناز باعث تجزیه دیواره سلولی قارچهای پاتوژن شده و در نهایت از رشد این قارچها جلوگیری می شود. استفاده ی بیش از حد از سموم شیمیایی بر علیه این پاتوژنها باعث مقاومت این قارچها به سموم موجود شده و نیز مشکلات زیست محیطی فراوانی به بار می آورد که این خود لزوم استفاده از روشهای نوین مباره از قبیل مبارزه ی تلفیطقی و کنترل بیولوژیک را بیش از پیش آشکار می سازد. با توجه به اینکه این قارچ بیماریزا خاک زاد بوده و در بسیارز از مزارع و گلخانه ها خسارات فراوانی به بار می آورد از سویه Streptomyces sp. BJ03 می توان به صورت مؤثر در کنترل بیولوژیک ماکروفومینا فازولینا استفاده کرد.

کلیدواژه ها:

کنترل بیولوژیک Macrophomina phaseolina ، Streptomyces sp. BJ03

نویسندگان

رضا بهروزی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (NIGED)

کامبیز اکبری نوقابی

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (NIGED)

غلامرضا احمدیان

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (NIGED)

کوثر رحیمزاده

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (NIGED)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • DinishiJ ayasinghe, B.A.T., and Parkinson, D.D. 2008. Actinomycetes as antagonists ...
  • Bredholt, H., Fjervik, E., Johnsen, G., and Zotcher, S.B. 2008. ...
  • El-Tarabily, KA., Soliman, MH., Nassar, AH., Al-Hassani, HA., Sivasithamp aram, ...
  • Getha, K., Vikineswary, S. 2002. Antagonistic effects of Streptomyces violaceusn ...
  • Matsushima Y., T. Nakayama, M. Fujita, R. Bhandari, T. Eguchi, ...
  • Miyadoh, S. 1993. Research on antibiotic screening in Japan over ...
  • Williams, S. T., _ Lanning, and E. M. H. Wellington. ...
  • نمایش کامل مراجع