بررسی اثرات ترکیبات مختلف هورمونی بر الزایی 4 توده کاسنی Cichoirium intybus. L

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 655

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0409

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

دستورزی های ژنتیکی در گیاهان از طریق کشت کالوس از روشهای مفید برای اصلاح گیاهان می باشد. به منظور بررسی تأثیر تیمارهای هورمونی بر کالزایی گیاه دارویی کاسنی Cichoirium intybus L از 4 توده از بانک ژن منابع طبیعی مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور تهیه گردیده در سال 1389 در آزمایشگاه کشت بافت دانشگاه آزاد اسلامی واحد ک رمانشاه مورد بررسی قرار گرفت که برای ا نجام این کا ر ریز نمونه ریشه انتخاب شده و بذر گیاه بعد از استریل شدن به محیط کشت MS منتقل د و با فتوپریود 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی قرار داده شد. بعد از 4 هفته که ریشه به اندازه کافی توسعه پیدا کرد جهت تهیه ریز نمونه مورد استفاده قرار گرفت. القای کالوس با کشت ریز نمونه روی محیط پایه MS با 6 تیمار هورمونی شامل BAP (1 و 2 میکرومولار در لیتر)، NAA (0.5و 2.5 و 5 میکرومولار در لیتر) در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار تحت شرایط فوق انجام شد. در نهایت صفات قطر کالوس و درصد کالزایی بعد از دو ماه برای هر یک از تیمارهای بکار رفته اندازه گیری شد. با توجه به جدول تجزیه واریانس بینسطوح ه ورمونی برای صفات یاد شده اختلاف معنی داری در سطح 1% دیده شد. و با توجه به اثرات متقابل، بیشترین قطر کالزایی و همچنین بالاترین درصد کالزایی در تیمار 1 میکرومولار در لیتر BAP و 2.5 میکرومولار در لیتر NAA و توده 2698 مشاهده گردید. به عنوان بهترین محیط جهت کالزایی ریشه پیشنهاد می گردد.

نویسندگان

مریم سوسنی عین القاضی

دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه و عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

محمدمهدی جوکار

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

علی مهراس مهرابی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :