تراریزش عامل رونویسی ANAC025 در ناقل القایی pER8 به اگروباکتریوم و آرابیدوپسیس (Arabidopsis thaliana) و ارزیابی بیانی گیاهان تراریخت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 578

فایل این مقاله در 5 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CIGS12_0768

تاریخ نمایه سازی: 5 بهمن 1392

چکیده مقاله:

عوامل رونویسی NAC یکی از بزرگترین خانواده عوامل رونویسی در گیاهان هستند که نقشهای مختلف نموی و پاسخ به تنش در گیاهان مختلف ایفا می کنند. ژن ANAC025 به عنوان یکی از اعضای این خانواده دارای بیان اختصاصی در گل است. سیستمهای بیان القایی این اماکن را فراهم می آورند که به طور موقت یک عامل رونویسی را قیاً القا نموده و اثرات این القا را برای شناخت ژنهای پائین دست استفاده نمود. ناقل pER8 یک سیستم القایی بیانی در گیاه است که تحت تیمار استرادیول منجر به القای ژن ه دف می شود. هدف از اجرای این تحقیق انتقال سازه القایی ANAC025-pER8 به آرابیدوبسیس و بررسی القای این ژن تحت تیمار استرادیول در گیاهان تراریخت بود. لذا ابتدا سازه مورد نظر به Agrobacterium tumefaciens به روش شوک الکتریکی انتقال یافت. پس از تأئی کلونهای مثبت با کلونی PCR تراریزش گیاه آرابیدوبسیس تالیانا توسط باکتریهای اگروباکتریوم واحد سازه مورد نظر به روش نفوذ در مرحله غنچه دهی انجام شود. سپس بذور جمع آوری شده پس از ضد عفونی بر ری محیط کشت MS حاوی ساکارز و هیگرومایسین کشت شدند. گیاهچه های مقاوم به گلدان منتقل شدند و بعد از سه هفته از هر گیاه دو نمونه برگی تهیه و تحت تیمار استرادیول و اتانول (کنترل) قرار گرفت. سپس RNA از برگهای 5 ساعت تیمار شده استخراج شد و پس از حذف DNA ژنومی، cDNA تک رشته ای ساخته شد. آزمونهای لازم در خصوص کیفیت سنجی RNA و cDNA انجام شد. سپس qRTPCR با استفاده از آغازگرهای اختصاصی برای این ژن انجام شد. نتایج حکی از القای بالا و فراوانی 4/3، 30 و 7/5 برابری رونوشت مورد نظر در شرایط القایی در سه لاین مورد نظر بود، که بر موفقیت کامل سازه مورد نظر صحه گذاشت.

نویسندگان

مستوره صداقت مهر

دانشجوی کارشناسی ارضد اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز

حمید رجبی معماری

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

سلما بالازاده

عضو هیئت علمی موسسه فیزیولوژی مولکولی گیاهی ماکس پلانک آلمان

داریوش نباتی احمدی

عضو هیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • M. Sc student of plant breeding, Chamran university of Ahvaz, ...
  • Member of academic staff of Agriculture faculty of Chamran university ...
  • Member of academic staff of Molecular plant physiology of Max ...
  • Member of academic staff of Chamran university and Ph.D student ...
  • نمایش کامل مراجع