معرفی و مقایسه روش های مختلف استخراج گلیسیریزیک اسید از ریشه شیرین بیان

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,721

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCFOODI21_1359

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

هدف: شیرین بیان از گیاهان بومی ایران میباشد که دارای ترکیبات فعال اصلی به نام گلیسیریزین یا گلیسیریزیک اسید است. شیرینی این ترکیبحددود 30-5050 برابر ساکارز است. روش سنتی استخراج با حلال، زمان استخراج طولانی، عملکرد کمتر و دمای استخراج بالاتر را می طلبد. به این ترتیب نیاز به توسعه روش استخراج مقرون به صرفه است. مواد و روش ها: این مقاله با کمک مطالعه مقالات بین المللی مقایسه روشهای مختلف جهت بهینه سازی شرایط استخراج ترکیب گلیسیریزیک اسید و بازدهی عصاره از ریشه شیرین بیان انجام پذیرفت. نتیجه گیری: نتایج حاکی از آن است که استخراج گلیسیریزیک اسید در دمای اتاق و یا با کمک دستگاه سوکسله نیازمند به زمان و مقدار حلال زیادی است. با بهینه سازی استخراج چند مرحله ای می توان در راستای کاهش هزینه و افزایش بهره وری گام برداشت. استخراج به کمک اولتراسوند نه تنها عملکرد مناسبی دارد، بلکه باعث کاهش زمان استخراج می شود. ضمن آنکه در این روش به دلیل عدم تاثیر دما در بهره وری استخراج، می توان ازآسیب حرارتی به عصاره جلوگیری کرد. استخراج به کمک امواج مایکروویو به دلیل بهروری استخراج بیشتر و همچنین مقدار حلال مصرفی کمتر می تواند به عنوان سریعترین و بهترین روش برای عصاره گیری از پودر شیرین بیان مورد استفاده قرار بگیرد. در این روش رنگ نمونه ترکیب استخراج شده بسیار روشنتر از سایر روشها بوده که مؤید خلوص بالاتر ترکیب استخراجی می باشد. این مقاله تلاش دارد تا ضمن معرفی انواع روشهای استخراج گلیسیریزیک اسید، به بررسی مزایا و معایب انواع روشهای فوق الذکر بپردازد.

نویسندگان

شقایق آب سالان

عضو باشگاه پژوهشگران جوان، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران

مهشید جهادی

گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران

الهام گیاهی

عضو باشگاه پژوهشگران جوان، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان). اصفهان. ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بلوری مقدم ا، خ همتی، ز بشیری صدر، ک مشایخی، ...
  • میر عمادی پ.گ، ح عزت پناه، ک لاریجانی، ر عزیزی ...
  • داعی پاریزی ن، ا باقی زاده، م مهربانی، غ بخشی ...
  • تا 9 آبان 1392 - دانشگاه شیراز ...
  • Fenwick. G. R, J. Lutomski, C. Nieman, 1990, Liquorice, Glycyrrhiza ...
  • _ -Mukhop adhyay M, P. Panja, 20 08, A novel ...
  • _ Stormer F. C, R. Reistad, J. Alexander, 1993, Glycyrrhizic ...
  • Pan. x, H. Liu, G. Jia, Y. Y. Shu, 2000, ...
  • Wang. Q-e, Sh. Ma, B. Fu, F. S. C. Lee, ...
  • Chape. T. W, V. K. Rathod, 2012, Extraction of glycyrrhizic ...
  • نمایش کامل مراجع