اثر متقابل مقدار و منبع مصرف گوگرد بر عملکرد دانه کلزا در مازندران

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 908

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CBIAU02_074

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1392

چکیده مقاله:

کلزا یکی از دانه‌های روغنی است که توجه زیادی به آن به عنوان یکی از منابع مهم روغن نباتی در کشورمان شده است زیرا پیش از 90% روغن مورد نیاز کشور از طریق واردات تأمین می‌گردد. با توجه به بالا بودن در صد روغن کلزا می‌توان با افزایش عملکرد آن مقدار قابل توجهی از روغن مصرفی کشور را تولید نموده از طرفی کلزا از گیاهانی است که عملکرد پروتئین بالایی دارد و پروتئین‌های آن دارای مقادیر زیادی اسیدهای آمینه گوگرد دار نصیب متیونین ، سیستئین و سیتین هستند. بنابراین تأمین گوگرد کافی و از منابع مناسب برای گیاهان روغنی و از جمله کلزا از اهمیت بالایی برخوردار است. تحقیق حاضر به منظور بررسی اثرات متقابل مقدار و منبع مصرف گوگرد بر عملکرد دانه کلزا در مازندران انجام شد. آزمایش به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی در قالب فاکتوریل در سه تکرار در ایستگاه زراعی دشت ناز استان مازندران انجام شد. فاکتورهای مورد آزمایش عبارت بودند از: S0=0 بدون مصرف کود، S1=200kg/ha گوگرد از منبع گوگرد پدری تلقیح شده با تیوباسیلی با نسبت وزنی دو در صد گوگرد، S2=100kg/ha از منبع سر آمونیوم، S3=100kg/ha،از منبع گچ . نتایج نشان داد که اثر متقابل منبع گشتی در مقدار گوگرد بر عملکرد دانه کلزا در صد پنج در صد معنی‌دار نیست اما عملکرد کلزا با مصرف گوگرد (از تمامی منابع) نسبت به عدم مصرف تفاوت معنی دار آماری نشان داد و بیشترین عملکرد از وسط سر کیلوگرم سولفات آمونیوم به دست آمد.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

امید قاسمی

اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

رمضان علی دهقان

اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مهسا موسوی

اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران و دانشجوی کارشناسی ارشد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :