جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم های هالوآلکالیفیل از پساب اسپنت کاستیک

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,552

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIOREMEDIATION01_129

تاریخ نمایه سازی: 23 اسفند 1392

چکیده مقاله:

با گسترش صنایع نفت و گاز و ورود آلاینده های صنعتی به درون آب وخاک ، تعادل اکوسیستم های طبیعی به هم خورده و سلامتی جوامع انسانی به خطر افتاده است. یکی از آلاینده های صنعتی، پساب اسپنت کاستیک است که در پالایشگاه نفت و گاز و صنایع پتروشیمی در نتیجه شیرین سازی نفت و گاز تولید می شود. pHاسپنت کاستیک بالای 12است، شوری آن 5-12% وزنی و میزان ترکیبات سولفیدی آن از 2-3% تجاوز می کند. در نتیجه اسپنت کاستیک سمی، بدبو، خورنده و بسیار مضر است و رهاسازی آن به محیط زیست خطرناک و مخالف قوانین حفاظت از محیط زیست است و باید تحت تیمار قرار گیرد. در حال حاضر روش های فیزیکی- شیمیایی متعددی برای تیمار این پساب وجود دارد که به دلیل هزینه بالا و تولید آلودگی ثانویه، روش های بیولوژیکی مورد توجه قرار گرفته اند. در روش های بیولوژیکی تلاش بر آن است که از باکتری های مطلوب برای تصفیه ی پساب استفاده شود. –فرضیات باکتری های هالوآلکالیفیل اکسیدکننده ی ترکیبات سولفوری که توانایی رشد در اسپنت کاستیک را داشته باشند می توانند به عنوان انتخاب مناسبی برای حذف ترکیبات سولفوری موجود در اسپنت کاستیک در نظر گرفته شوند. –مواد و روش تحقیق در آذر ماه 91 ، نمونه گیری اسپنت کاستیک از پالایشگاه پارس جنوبی انجام شد. برای جداسازی و غربالگری باکتری های هالوآلکالیفیل اکسیدکننده ی ترکیبات سولفوری، از محیط کشت مایع باpH 10 استفاده شد. کربنات سدیم و بیکربنات سدیم به عنوان منبع کربن و تیوسولفات سدیم به عنوان منبع انرژی و الکترون در نظر گرفته شد. برای غربالگری سویه های مورد نظر انکوباسیون به مدت 2 ماه انجام و مراحل خالص سازی در محیط جامد انجام شد.–نتایج پس از خالص سازی، 14 سویه جدا شد. سویه ها مورد شناسایی ماکروسکوپی و میکروسکوپی قرار گرفتند و 2 سویه برای شناسایی مولکولی 16S rRNAانتخاب شد. پس از بررسی مولکولی، سویه های جدا شده بیشترین شباهت را به جنس باسیلوس و گونه هالوالکالوفیل Bacillus psudofirmus نشان دادند

نویسندگان

سمیه مکظوم

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی میکروبی بخش میکروبیولوژی دانشگاه تهران

محمدعلی آموزگار

عضو هیئت علمی دانشکده زیست شناسی بخش میکروبیولوژی دانشگاه تهران

محمدمهدی دستغیب

عضو هیئت علمی پژوهشگاه صنعت نفت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Jonathan R. Lloyd, Bioremediation of metals; theapplication of micro-organ isms ...
  • P re _ mABGoteborg _ November 2010 ...
  • Marco de Graaff, Application of a 2-step process for the ...
  • Ravi chandraPotu marth i&Gopal Mugeraya&A ...
  • Jeung-Jin Park, So-Ra Park, Dong-Jin Ju, Jeong-Keun An, Im-GyuByun and ...
  • Marco de Graaff&Martijn F.M. Bijmans&Ben Abbas et. A, Biological treatment ...
  • _ _ al _ _ _ Biotreatmentt refinery spent-sulfidic caustic ...
  • Amir Heidari nasab and Sayed Reza Hashemi , A Study ...
  • _ _ Thioalkal i m icrobi umaeroph lum gen. sp. ...
  • Sorokin DY, Tourova T, Schmid MC, et al. ...
  • نمایش کامل مراجع