بررسی کارایی تثبیت بیولوژیک ازت سویه های ریزوبیوم در همزیستی با دو رقم لوبیا به روش رقت ایزوتوپی ازت- 15

سال انتشار: 1386
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,130

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI10_013

تاریخ نمایه سازی: 11 بهمن 1385

چکیده مقاله:

منافع حاصل از گنجاندن گیاهان زراعی خانواده بقولات ) ) leguminosae در تناوبهای زراعی در بهبود حاصلخیزی خاک و مدیریت ازت از دیرباز شناخته شده است . گیاهان این خانواده می توانند در همزیستی با باکتریهای خاکزی با نام عمومی ریزوبیوم ازت اتمسفری را تثبیت کرده و در اختیار گیاه قرار دهند . حتی در بیشتر موارد گیاهان بعدی که در تناوب با لگوم ها قرار می گیرند می توانند از این موهبت بهره مند شوند . لوبیا از گیاهان مهم این خانواده است که از منابع مهم کالری و پروتئین در تغذیه انسان محسوب می شود بطوریکه دانه لوبیا دارای 20-25 درصد پروتئین و 50-56 درصد هیدرات کربن می باشد . لوبیا قادر است در همزیستی با ریزوبیوم ها مقادیری تا بیش از 100 کیلوگرم ازت در هکتار را که بیش از %70 نیاز ازتی خود است را تثبیت نماید 5] ، 6 و [.7 برای سنجش مقدار ازت تثبیت شده که میتواند در مطالعات انتخاب سویه ها و ارقام لوبیا کمک نموده و بعلاوه در مدیریت مقدار و نحوه استفاده از کودهای ازتی مؤثر باشد از روشهای متعددی استفاده می شود . روشهایی مانند احیای استیلن بدلیل عدم دقت کافی فقط می توانند در غربال نمودن اولیه تعداد زیاد سویه ها یا ارقام مورد استفاده قرار گیرند . روش سنجش اورئید ها در آوند ها نیز بدلیل وقت گیر بودن و صرف هزینه از استقبال زیادی برخوردار نیست . در حال حاضر روشهایی مانند محتوای ازت گیاه و یا تفاوت مقدار ازت در گیاهان تلقیح شده و شاهد در کشور ایران و بسیاری از کشورهای دنیا برای انتخاب رقم و یا سویه های مؤثر استفاده میشوند . برای تعیین مقدار دقیق ازت تثبیت شده هیچیک از روشهای ذکر شده از کارایی لازم برخوردار نیستند . استفاده از روشهای ردیابی به کمک ایزوتوپهای ازت میتواند در این قسمت بسیار سودمند باشد . روش رقت ایزوتوپی که بر پایه کاربرد مواد غنی شده از ایزوتوپ 15 ازت و سنجش نهایی نسبت ازت 14 به 15 در گیاهان لگوم است از حدود سی سال پیش در مطالعات تثبیت بیولوژیک ازت به طور گسترده ای به کار گرفته شده است 1] ، 2 و [.3 در این مطالعه با استفاده روش رقت ایزوتوپی ازت 15 توان تثبیت ازت دو سویه ریزوبیومی بومی منتخب در همزیستی با دو رقم لوبیا در مقایسه با دو سویه ریزوبیوم شناخته شده بین المللی در مزرعه تعیین شده است

نویسندگان

نجات پیرولی بیرانوند

عضو هیئت علمی و کارشناسان بخش کاربرد تکنیکهای هسته ای در مطالعات خا

هادی اسدی رحمانی

عضو هیئت علمی و کارشناس موسسه تحقیقات خاک و آب، وزارت جهاد کشاورزی

علی خراسانی

عضو هیئت علمی و کارشناسان بخش کاربرد تکنیکهای هسته ای در مطالعات خا

حسین عباسعلیان

عضو هیئت علمی و کارشناسان بخش کاربرد تکنیکهای هسته ای در مطالعات خا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Beck, D P L A Materon and F Afandi.1993 Practical ...
  • Bergersen, F. G. 1980. Methods for evaluating biological nitrogen fixation. ...
  • Hardarson G and S K A Danso. 1993. Methods for ...
  • Hardarson, G and S K A Danso. 1990. Use of ...
  • Pena- cabriales _ J. J., O. A. Grageda- Cabrara, V. ...
  • Peoples, M. B., J. K. Ladha and D. F. Herridge. ...
  • Wani, S. P., O. P. Ruple and K. K.Lee. 1995. ...
  • نمایش کامل مراجع